Beszámoló a december 14-én megtartott képviselő-testületi ülésről

December 14-én tartotta a 2018-as év utolsó ülését Sárospatak Város Önkormányzatának képviselő-testülete, mely alkalommal közmeghallgatást is tartottak.

Az ülésén a Jó tanuló jó sportoló fiatalok vehettek át elismerést valamint a képeslap pályázatra beérkezett pályaművek legjobbjait is ekkor díjazták – mondta Sikora Attila.

Az alpolgármester közölte, a napirendek között az egyik legfontosabb volt a város költségvetéséről szóló rendelet, amelyről összegzésként elmondható, hogy a város pénzügyi helyzete nullás. Vagyis az év elején még tervezett állami támogatásra végül nem szorul rá a város, valamennyi önkormányzati intézmény jól dolgozott az éven, valamint a várt adóbevételek /iparűzés és idegenforgalmi adó/ a tervezetnél nagyobb mértékben folytak be az önkormányzat kasszájába. Ez örömhír, hiszen míg más települések még ma is adósságot görgetnek maguk előtt, Sárospatak költségvetése stabil – tette hozzá Sikora Attila.

Módosították a települési támogatásokról szóló rendeletet, ennek értelmében a városban élő a Mozgáskorlátozottak Sárospataki és Zemplén Térségi Egyesületének tagjai közül, azok, akik fogyatékossággal élnek és erről hatórásig igazolványuk van évente jogosultak harminc alkalmas belépőre a Végardó Fürdőben

Napirendi pontként szerepelt a Zemplén Televízió 2018-as működése is. A viharoktól sem mentes napirendben elhangzottak a tulajdonosi szerkezeti változások, gazdasági helyzet, a személyi változások is, amik kifejezetten nem tetszettek a képviselőknek. A végeredménye az lett a napirendnek, hogy nem fogadtuk el ügyvezető úr beszámolóját – mondta Sikora Attila.

Szó volt még a Sárospataki és Térsége Önkormányzati Társulás munkájáról is, itt ügye a háziorvosi, a fogorvosi ügyeletről és a belső ellenőrzés ellátásáról van szó.

Az Integrált Településfejlesztési Stratégia is napirenden volt, ez főként a pályázatokhoz kapcsolódó fejlesztésekről szól. Sárospatakon jelenleg 17 milliárdos fejlesztési programról beszélhetünk, melyek egy része már folyamatban.

A Kommunális Szervezet két napirend kapcsán szerepelt, egyik esetben a városban található fák állapotáról hallhattunk tájékoztatót, arról hogy milyen ütemezésben történik az elöregedett fák kivágás és pótlása, valamint másik napirendben egy eddig önkormányzati tulajdonban lévő személyszállításra alkalmas kisbusz üzemeltetésre történő átadásáról hoztunk határozatot.

Foglalkoztunk Sárospatak Város Rendelőintézetével is. Az ötéves szakmai tervet fogadtuk el.

Végardó Fürdő esetében a 2019-es évre szóló saját erőből történő fejlesztési tervet tárgyaltuk és fogadtuk el. 24 millió forintos beruházásról van szó.

A munkanélküliség helyzetéről tartott tájékoztatót a Sárospataki Járási Hivatal vezetője és a foglalkoztatási osztály vezetője. Míg 2014-ben 8, addig idén már csak 4,5 százalékos munkanélküliségről beszélhetünk. Ez nagyon pozitív a város egésze számára.

Jegyző asszony adott tájékoztatást az ivó kutak helyzetéről, melyek bejelentését a kormány kitolta; valamint az állam által biztosított rezsicsökkentés részeként biztosított 12 ezer forintos támogatásról elhangzott, a városban több mint 500-an lettek rá jogosultak, önkormányzatunk már megkapta az állami támogatást, most a kereskedőktől kell beszereznünk a tüzelőanyagokat, melyek kiosztására egy év áll rendelkezésre.

Zárt ülésen a Pécsvárady Botond és Ködöböcz József díjakra vonatkozóan hangzottak el javaslatok.

Feltöltő

Fel