Sárospataki cserkészek a Cserkészkarácsonyon

A Sárospataki 763. sz. Sztárai Mihály Cserkészcsapat tagjai ebben az évben is részt vettek a II. Cserkészkerület által szervezett Cserkészkarácsonyon, melynek a helyszíne Miskolc város önkormányzatának díszterme volt. A rendezvényre előzetesen több mint háromszázan regisztráltak.

Az első meglepetés a sárospataki vasútállomáson fogadta a cserkészeket Csaba’bá személyében. Aki sajnos egészségi állapota miatt nem tudott a csapattal utazni, de szokásához híven minden cserkészt és szülőt megajándékozott a Zsóka néni által készített mézeskalács cserkészliliommal, sőt jutott belőle a kerületi vezetőknek is. A menetidő gyorsan eltelt, a cserkészjátékok rettentő módon “eszik az időt”. Megvártuk a karácsonyi díszekbe öltöztetett villamost, és azzal tettük meg az utat a Városháza Térig, ahol részt vettünk  Miskolc Város harmadik adventi gyertyájának meggyújtási ünnepségén. A gyertyát azzal a lánggal gyújtották meg, amit Betlehemből hoztak el az osztrák cserkészek, és amiért Linczbe utaztak a miskolci cserkészek. A láng kifejezi a cserkészek Istenbe vetett megrendíthetetlen hitét, és a megváltó megszületésének örömhírét. Ezt követően rövid nézelődés után a városházán folytatódott a program, ahol a cserkészcsapatok az év eseményeit elevenítették fel hol humorral, hol kellő komolysággal.

A mi csapatunk a cserkészjátékokat, azok származását mutatta be, mivel egyetlen cserkészcsapat sem büszkélkedhet annyi cserkészjátékkal, mint mi, köszönhetően Csaba’bá-nak, aki mindenből tud és készített is játékot, legyen az dióhéj, nád, gombostű, vagy pvc cső, esetleg WC guriga. Az előadások után rövid agapé (szeretetvendégség) várta a kiéhezett cserkészeket, fogyott is sült-  meg főtt-hús, folyt a limonádé ás a kóla, és eltűntek a sajtos és édes sütemények is. Több irányból is kapott dicséretet a műsorunk az összeszedettsége és tartalma miatt.

A hazautazásig az időt városnézéssel töltötte a csapat, a cserkészek megfáradva de törve nem, este tízre érkeztek vissza Sárospatakra.

Dr.  Nagy György, cserkész segédtiszt, cserkészparancsnok helyettes, 763, sz. Sztárai Mihály cs.cs.

Feltöltő

Fel