Ételt, ruhát osztottak a Makovecz téren a pataki fiatalok

Év végéhez közeledve több sárospataki szervezet, intézmény és magánszemély is úgy döntött, segítséget nyújtanak a rászorulóknak. A téli időszakban összesen tizenöt alkalommal osztanak majd meleg ételt a felajánlók.

A támogatási programot december 15-én a Makovecz téren el is kezdték. Tóth Árpád és Pataki Tamás segítőikkel azon voltak, hogy minél több embernek tudjanak támogatást adni. Két üstben készítettek ételeket, halászlével és vaddisznó pörkölttel készültek, jó szívvel kínálták a forralt bort és a meleg teát is. A gyermekeknek gyümölcsöt és még játékokat is tudtak átadni. A téren rally autók kiállítás is zajlott a szponzoroknak köszönhetően.

Tóth Árpád és Pataki Tamás lapunknak elmondták, évek óta igyekeznek támogatásokat biztosítani az embereknek, ilyenkor karácsony közeledtével pedig különösen jó szívvel tudnak segíteni a rászorulókon. Az ételek mellett ruhákat is biztosítottak, ezen kezdeményezésükhöz a helyi Római Katolikus Egyházgyűjtemény is csatlakozott, ők is ajánlottak fel ruhaneműket.

Pataki Tamás évek óta rallys körökben mozog – nem csak az autók kiállításával lepte meg a helyieket – hanem elmesélve a sárospataki segítségnyújtás lehetőséget, egy támogatóra is talált. Az East Motorsport képviseletében Szabó Krisztián sem érkezett üres kézzel. Mint mondta, személyes érintettségük is van, mert egy csapattársukat leukémia betegség miatt veszítették el néhány éve. Ezért döntöttek úgy, hogy 100.000 Ft készpénzadománnyal segítik a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítványt, a támogatást a Makovecz téren át is adták a szervezet képviselőjének. Ezen felül egy – személyiségi okok miatt nem nevesített – pataki, gyermekeit egyedül nevelő rászoruló apukának is gyűjtöttek a szervezők, 60.000 Ft-os adományt tudnak biztosítani a családnak az ünnepek előtt.

A szervezők azt is elmondták, nem csak egyszeri akcióról van szó, terveik szerint minden éven segítséget nyújtanak majd a városban élő nehéz sorsú családoknak.

A jótékonysági rendezvényt támogatták: Polgármesteri Hivatal Sárospatak, Kommunális Szervezet Sárospatak, Kövér Zsolt cukrász mester, Kispatak 2000 Kft., Hegedűs Attila, CREDOBUS LPWM Sport Kft, East Motorsport Kft, Götz Pincészet Hercegkút, Kreatív Kuckó Sárospatak.

Feltöltő

Fel