Emléktáblát avattak a Bodrogközi Állami Gazdaság tiszteletére

A Bodrogközi Állami Gazdaság Helytörténetét Ápoló Közösség szervezésében a volt Bodrogközi Állami Gazdaság Központi épületének, – jelenleg egy magán könyvelőirodának az oldalában – emléktáblát avattak.

Fazekas Andrásné visszaemlékezésében elmondta ő maga 1982. augusztus elsején, első munkahelyeként tanítónőként lépte át az Állami Gazdaság küszöbét. Laczkó Sándor személyzeti vezetőnek volt a jobb keze, és tanult meg tőle olyan dolgokat, amiket a tanítóképző főiskolán soha nem tanítottak. Azt, hogy hogyan kell az emberekkel viselkedni, hogyan kell az embereket tisztelni, hogyan kell dolgozni velük együtt.

Páll Miklós parókus és Bereczkei Miklós plébános szentelték meg az emléktáblát.

„A magyar történetírásban, kutatásban résztvevők többségénél lehet olvasni, hogy a történelmünk, a helytörténetünk valós, tényszerű ismerte teszi lehetővé a jelen történéseinek megértését, hogy a múlt dicsősége képezi a jelen alapját, hogy a jelenkor közös munkája ad reményt, kitartást és alapozza meg a Szent István keresztény Magyarország, a magyar emberek nyugatos jövőjét.” – mondta Pénzes László. Ezért kell nekünk is fenntartanunk helytörténetünk részeként a Bodrogközi Állami Gazdaság múltját és meghatározó emlékeit – tette hozzá.

Feltöltő

Fel