Beszámoló a Pénzügyi és Gazdasági bizottság üléséről

Javaslat született a Települési támogatásokról szóló rendeletről, amely polgármester úr és a Mozgáskorlátozottak Sárospataki és Zemplén Térségi Egyesülete vezetőségével történt egyeztetést követően született meg – mondta Hajdu Imre. A bizottság elnöke kiemelte, a javaslat alapján az Egyesület azon tagjai, akik egészségügyi szakhatóság által igazoltan súlyos fogyatékossággal élnek, harminc alkalmas fürdő bérletet vehetnek majd igénybe a saját rehabilitációjuk érdekében. Ez várhatóan 50-100 fő közötti érintettet jelent.

Idén is fizetésük egyszeri értékét kapják meg év végi jutalomként a 100%-os önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok vezetői, az előterjesztést támogatta a szakbizottság.

Szó volt még többek között a Pataqua Kft. 2019-es fejlesztési tervéről. Ezt már múlt hónapban tárgyaltuk, akkor 100 millió forint feletti igény mutatkozott, mostani ülésünkre az igazgató asszony átdolgozta a fejlesztési koncepciót, ami alapján 24 millió forintos önerőből történő beruházást kezdenek el a jövő esztendőben- összegzett Hajdu Imre.

Feltöltő

Fel