A cserkészotthonban is járt a Mikulás

A Sárospataki 763. sz. Sztárai Mihály Cserkészcsapat tagjai a legutóbbi alkalommal (december 8-án) ajándékot kaptak a Mikulástól. A tízórai alkalmával vitaminok és fehérjék helyett cukorkákat és csokoládét majszoltak, természetesen csak mértékkel. A cserkészalkalom központi témája a miskolci II. Cserkészkerületi Karácsonyra készülő műsor összeállítása volt. A tervek szerint a városháza nagytermében lesz cserkésztábortűz (természetesen bent, mivel kint hideg van) és a cserkészcsapatok saját műsorral készülnek. A mi csapatunk a cserkészjátékokat, azok származását fogja bemutatni, mivel egyetlen cserkészcsapat sem büszkélkedhet annyi cserkészjátékkal, mint mi, köszönhetően Csaba’bá-nak, aki nem csak a régi játékokat felkutatva elkészítette reprodukcióikat, de nagyon sok új játékot is tervezett és készített (kerepelő sáska, batman, stb.)

Ezen kívül felelevenítettük az elmúlt egy hónap eseményeit, melyeken cserkészeink részt vettek. Ilyen volt a látogatás a Sátoraljaújhelyi Kazinczi Ferenc Múzeumban, a Magyar Kálvárián, részvétel a II. és IX. cserkészkerület éves konferenciáján, a kószák által megtartott őrsi gyűlés, és nem utolsó sorban egy kísérletezéssel eltelt délelőtt az Eszterházy Károly Egyetem Comenius Campusának laboratóriumában.

Várakozással telve vettek búcsút egymástól a cserkészek a foglalkozás végén, advent harmadik vasárnapjának a közeledtét várva, amikor megrendezésre kerül a cserkészkarácsony. Miskolc Város harmadik adventi gyertyáját azzal a lánggal fogják meggyújtani a cserkészek, amit Betlehemből hoztak, ezzel is kifejezve a cserkészek Istenbe vetett megrendíthetetlen hitét, és a megváltó megszületésének örömhírét.

A Betlehemi Láng elsősorban arra emlékeztet, hogy Isten egykor emberré lett, és ma is közel van hozzánk, és szeret minket. Ugyanakkor a láng béke hírnöke is (német neve Friedenslicht, ‘békeláng’), hiszen Betlehemben Jézus születésekor az angyalok énekükben békességet kívántak minden embernek (Lk 2, 14). A láng tehát Isten szeretetének és békéjének üzenetét hordozza.

Feltöltő

Fel