Átadták a Sárospatakon áthaladó főútvonal felújított szakaszát

A közlekedők már egy ideje használatba vehették, hivatalosan december negyedikén adták át a Sárospatakon áthaladó főútvonal felújított szakaszát.

Dr. Hörcsik Richárd ünnepi köszöntőjében azt mondta, a Kormány egyre több forrást tud biztosítani az úthálózat fejlesztésére és mivel sok rossz állapotú út van, ezért folyamatos felújításokra van szükség. Az elmúlt időszakban számos közlekedési útvonal kapott új burkolatot, ami megkönnyíti a polgárok közlekedését. A patakot érintő munkálatokra bruttó 319 millió forint hazai támogatás felhasználása történt meg.

Peiker Tamás, a Magyar Közút megyei igazgatója közölte, a mostani programban 55 szakaszon történtek felújítások, jelentősen javult az úthálózat minősége.

Nálunk is a legfontosabb megoldandó feladat az utak és járdák állapota – mondta Aros János. Sárospatak polgármestere közölte, saját forrásból, állami támogatásból egyre több belterületi utat sikerült rendbe tenniük az elmúlt öt évben. Most a városon áthaladó útvonal felújítása Közút kezelésében valósult meg, viszont nem teljes. Tavasszal a fennmaradó, a körforgalomig tartó szakasz is megújul meg, és ezen kívül már biztos, hogy jövőre több önkormányzati út is megújulhat.

Feltöltő

Fel