Kalandozás CSUDA országban!

2018. december 2-ra, advent első vasárnapjára a Magyar Nemzeti Múzeum Rákóczi Múzeuma CSUDA jó programot álmodott meg az adventi játszóház keretében, kisebb és nagyobb vendégei számára.

A játék most nem babra ment, hanem édességre, ugyanis nagyon finom díszíteni való mézeskaláccsal vártuk az érkezőket. A sütik készítését profikra bíztuk, így a környéken is jól ismert CSUDAíz mézeskalács-ot kértük fel a rendezvény lebonyolítására. Többféle színű díszítőből lehetett választani, amelyeknek különböző gyümölcs ízük volt, így sok gyermek örömmel kóstolgatta azokat. A készítők azt is elárulták, hogy a mézeskalács tésztájában több gyógynövénynek számító fűszer is van, illetve nem fehér, hanem rozslisztet használnak, ami még egészségesebb. Így a gyermekek nem csak CSUDA finomat, de CSUDA egészségeset is fogyasztanak, és ez fontos szempont nekünk is.

Na de nem csak „torkoskodni” lehetett ám ezen a fagyos vasárnapon a jó meleg Reneszánsz konyhában, a másik CSUDA jó program a gyertyamártás volt. A vendégek megismerhették, hogyan készült régen a gyertya, lehetőségük volt saját kezűleg elkészíteni a saját adventi gyertyáikat. Nagy érdeklődés fogadta ezt a programot is.

A 10 órától egészen 17 óráig tartó adventi játszóház nagy elégedettséggel zárult, sok gyermek jött el és sok kacajt halhattunk. A Rákóczi Múzeum pedig lassan elkezdi szervezni a következő nagy kalandot, a húsvéti játszóházat!
Köszönjük, hogy itt voltak, s velünk együtt kalandoztak CSUDA országban!

Szabó Eszter beszámolója

Feltöltő

Fel