Beszámoló a novemberi képviselő-testületi ülésről

2018. november 30-án tartotta soron következő képviselő-testületi ülését Sárospatak Város Önkormányzata. A közvetítést a város internetes oldalán láthatta a lakosság, a testületi üléseket a jövőben a sarospatak.hu felületein érhetik el az érdeklődők – mondta Sikora Attila alpolgármester.

Az alpolgármester a napirendekről közölte, hogy a Településrendezési terv újabb módosítására került sor, melyben tíz kérelem átvezetését valósították meg a képviselők. A módosítások fejlesztéseket érintenek, legyen szó önkormányzati vagy céges beruházásról.
Elfogadta a belső ellenőrzési tervet valamint a stratégiai ellenőrzési tervet is a testület, ez utóbbi négy évre szól.
Külön napirendben tárgyaltuk a vasútállomás kérdését. Mint ismert hamarosan a végéhez érkezik a vonalszakasz villamosítása, viszont ennek a programnak – bármennyire is szerettük volna – nem része az állomás épületének felújítása. A vasúttársasággal tárgyalásokat kezdeményezve ma már elmondhatjuk, hogy nagy eséllyel megújul az épület a következőkben, viszont egyúttal a buszpályaudvart is modernizálnánk. Így egy komplex terv összeállítására három szakirányú tervezői irodától kérünk be árajánlatot, hogy elkészítsék az intermodális – vagyis többféle eszközt kombináló – fejlesztési tervet.
Pályázati lehetőség nyílt első világháborús emlékművek felújítására. A Református Kollégiummal szemben található „Gránátos” szobor felújítását és annak környezetének rendbetételét tervezzük, sikeres pályázat esetén 2,5 millió forintot fordíthat önkormányzatunk az emlékmű rendbetételére. Szintén pályázati lehetőség a Bethlen Gábor Alapítvány bevonásával a testvérvárosi program fejlesztésére közös programokra szeretnénk pályázni partnereinkkel.
A várost érintő környezeti állapotról is tárgyalt a testület, e dokumentum összegzi hogy a város környezetvédelmi állapota jó, komoly levegő, víz és természet szennyező terhelés nincs a városban, a lakosság és az intézmények igényesek a környezetükre. Ezt is bizonyítja a napokban a Virágos Magyarország zsűrijétől megkapott Aranyfa díj – tette hozzá Sikora Attila.
Szabó András képviselő úr felvetésére Dr. Vitányi Eszter tájékoztatót tartott a gazdasági szervezetek részére a hulladékgazdálkodási díj megfizetésének mentességéről, hiszen rendeletünk értelmében az egy címre bejegyzett bizonyos vállalkozások mentességet kaphatnak. Ez azért lett aktuális újra, mert a cégeknek ezt a fajta mentességet minden tárgyévben igazolniuk kell a szolgáltató felé – jegyezte meg az alpolgármester.
A hulladékgazdálkodási díj megfizetésének mentességéről szóló kérelem innen is letölthető!

Feltöltő

Fel