Tápláló lélekfűszer anyukáknak a baba-mama klubban

Csütörtök délelőtt a megszokott időben találkoztunk az anyukákkal és a babucikkal a könyvtárban. Ekkor tartottuk a baba-mama klub novemberi foglalkozását. Nagy örömünkre közel 20 kismama érkezett hozzánk babájával, tesókkal, nagyszülőkkel. Elmondhatjuk, hogy a közmondás igaz, miszerint „Sok jó ember kis helyen is elfér!” mivel több mint 40-en osztoztunk a helyen gyermek-részlegünk játszószőnyegén.

Aktuális témánk szerint az anyaságról, annak szépségeiről és esetleges nehézségeiről beszélgettünk. Vendégünk Hanuderné Tamaska Tünde klinikai szakpszichológus volt. Vendégünk megosztott velünk egy pár gondolatot a témáról, amelyre hamar ráhangolódtunk, hiszen mindannyiunk élete az anyaság körül forog. Tündével hamar megtalálták az anyukák a közös hangot és hamarosan interaktív beszélgetés alakult ki a társaságban. Rengeteg kérdése volt a mamáknak. Sok-sok hasznos tanács, információ és tapasztalat elhangzott, amely hasznosul majd a mindennapokban a kismamák éltének megkönnyítése érdekében. Szó volt a feladatmegosztásról, a napi teendők megtervezéséről, a leterheltségről, a pihenés fontosságáról, az önértékelésről, a segítségről annak elfogadásáról, esetleges hiányáról, a felelősség súlyáról. Címszavakban sem lehet felsorolni mennyi dolgot érintettünk a beszélgetés folyamán. Ebből is látszik, hogy a téma szinte kimeríthetetlen. A tapasztalatcserén kívül arra is lehetősége volt az anyukáknak, hogy egyénileg megbeszélhessék esetleges kérdéseiket vendégünkkel.

Szó volt arról is, hogy az önmegerősítés és a pozitív gondolkodás mennyire fontos dolog. Készítettünk az anyukáknak egy pár motivációs kártyácskát, melyek közül kedvük szerint választhattak ki egy-egy pozitív gondolatot. Az anyukák lelkének ápolása azért is fontos, mert ha a mama boldog azt a baba és az egész család érzékeli. A lelkünk táplálását finom gyümölcstea kíséretében, illatmécses nyugtató hatásával fokoztuk. A babucik mindeközben vidáman ismerkedtek, barátkoztak egymással. Felfedezték egymást, a játékokat és nagy örömmel töltötték el a délelőttöt.
Köszönjük szépen Tündének, hogy eljött hozzánk és megosztotta velünk gondolatait! Nagyon hasznos volt mindannyiunk számára.

December 13-án Babócakarácsonyra hívjuk a kismamákat. Várunk mindenkit sok szeretettel ünnepi foglalkozásunkra.

Noszályné Bodnár Ágnes könyvtáros beszámolója

Feltöltő

Fel