Beszámoló a Pénzügyi és Gazdasági bizottság üléséről

A pénteki képviselő-testületi ülést megelőzően tárgyalt a Pénzügyi és Gazdasági bizottság a várost érintő kérdésekről. Hajdu Imre bizottsági elnök az alábbiak szerint foglalta össze a főbb napirendeket.

Pataqua Kft. vagyis a Végardó Fürdőt üzemeltető társaság 2019-es működéshez kapcsolódó beruházási fejlesztési terveiről egyeztettek, ennek részeként az ügyvezető többek között elmondta, hogy az úszó-, és tanmedence körüli burkolat és padlófűtés cseréje több tízmilliós tételt jelent a fejlesztések részeként akárcsak az öltöző átalakítása és modernizálás, de a dízel belső használatú kis traktor helyett elektromos hajtású járművet vásárolnának a fürdőzők kényelmének érdekében és számos más gépészeti valamint komfortnövelő beruházást terveznek. Ezek összköltsége meghaladja a 107 millió forintot. A fejlesztéseket egyszerre csak abban az esetben tudnák végrehajtani, ha az önkormányzat csökkentené az éves bérleti díjat. Hajdu Imre bizottsági elnök azt közölte, hogy a fejlesztések fontosságával egyetértenek, de a pénzügyi lehetőségek felülvizsgálata mellett arra kérték az ügyvezetőt, hogy a decemberi képviselő-testületi ülésre készítsen el egy beruházási rangsort, melyet újra tárgyalnak a bizottságok és a testület is.

Napirenden volt még a város a vasútállomás épületének felújításához, valamint az intermodális csomópont kialakításának megvalósításához kapcsolódó szakági közlekedéstervező kiválasztására irányuló eljárás megindítására. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy buszpályaudvar és a vasútállomás egységes közlekedésfejlesztési koncepciójának kialakítására tervezőt kíván felkérni a város a jövőbeli fejlesztést megalapozandó.

A Patakhő Energiaszolgáltató Nonprofit Kft. a Hild téren történt távhővezetéket érintő csőcsere miatt fordult kérelemmel az önkormányzathoz, a három millió forintos támogatást a Pénzügyi és Gazdasági bizottság javasolja elfogadni és megszavazni a testületnek.

Feltöltő

Fel