CodeWeek a Comenius Campuson

2018. november 12-14. között rendezte meg első alkalommal a CodeWeek a Comenius Campuson című interaktív rendezvényt a Sárospataki Comenius Campus Reáltudományok Intézete.

A rendezvény a „4 Campus program – A felsőoktatásba való bekerülést elősegítő készségfejlesztő és kommunikációs programok megvalósítása, valamint az MTMI szakok népszerűsítése az Eszterházy Károly Egyetemen” című projekt keretén belül valósult meg. Az EFOP-3.4.4-16-2017-00024 azonosító számú projekt a felsőoktatásba való bekerülést elősegítő készségfejlesztő és kommunikációs programok megvalósítását, valamint a matematikai, természettudományos, műszaki és informatikai tudományterületek népszerűsítését tűzte ki.

A Campuson megrendezett interaktív rendezvény céljai a digitális kompetencia fejlesztése minden korosztály számára; valamint az informatika, azon belül a programozás népszerűsítése – szórakoztató, játékos formában – a felső tagozatos általános iskolás korosztály és a középiskolások körében.
Az interaktív rendezvényen négy oktató – Dr. Stóka György, Dr. Bednarik László, Stókáné Palkó Mária, Perlaki Attila – és öt hallgató – Bajusz Bence, Császi Péter, Kántor Viktor, Kiss Tamás, Toldi Gergely – tartott előadást, vezetett gyakorlatot. Az előadások témái a következők voltak: Bevezetés a játékok világába, Webes és mobil játékprogramok fejlesztésének alapjai, Lego és Arduino programozás, Játékos programok, interaktív játékok óvodásokkal, Alkalmazásfejlesztés Oracle 12c-ben – PL/SQL programozás, Gráfelméleti alapismeretek és weblap, ahogy még nem láttad.
A rendezvény sikerét mutatja, hogy a három nap alatt 195 fő (köztük óvodások, általános iskolások, középiskolások, egyetemi hallgatók) vett részt a különböző programokon.

Hír: Dr. Bednarik László
Fotó: Sasi Gábor

Feltöltő

Fel