November 12-én tartotta meg soron következő, őszi közgyűlését a Sárospataki Wass Albert Kör

November 12-én tartotta meg soron következő, őszi közgyűlését a Sárospataki Wass Albert Kör (SWAK)

Az Újbástya Rendezvénycentrum konferenciatermében megjelentek az ülés elején egyperces néma felállással emlékeztek meg az augusztusban elhunyt Gyárfás Pál nyugalmazott határőr alezredesről, az egyesület tagjáról.

A közgyűlésen megjelentek döntöttek három új tag felvételéről, majd elfogadták az egyesület jövő évi évi munkatervét. A SWAK 2019-ben is számos megemlékezéssel készül (Felvidékről kitelepített magyarok emléknapja, magyar hősök emléknapja, nándorfehérvári diadal emléknapja, pozsonyi csata évfordulója, a Szovjetunióba hurcolt politikai rabok és kényszermunkások emléknapja, trianoni évforduló, november 4-i gyásznap, Becker András 1919-es mártír vörösök általi kivégzésének évfordulója stb.), valamint csatlakozik a Wass Albert felolvasóesthez. Természetesen a jövő évben is tart megemlékezést a közösség az egyesület névadójának születésnapján (január 8-án) és halálának évfordulóján (február 17-én). Március 10-én a Székely szabadság napján ismét lesz szolidaritási gyűlés. Nem maradnak el a kéthetente hétfőn tartandó összejövetelek sem, melyeknek  A Művelődés Háza és Könyvtára felújításának ideje alatt az Újbástya Rendezvénycentrum ad otthont.

A közgyűlés foglalkozott az idei karácsonyi adománygyűjtés előkészületeivel is. Az egyesület fontos karitatív tevékenysége a decemberi pénzadománygyűjtés, mellyel kárpátaljai (beregdédai) rászoruló, gyermekes, magyar családokat segít meg a közösség már hosszú évek óta. Reméljük tagjainkat, aktivistáinkat idén is jó szívvel fogadják mindazok, akiket a gyűjtés során felkeresnek decemberben. Egy évvel korábban 330 ezer forintot sikerült összegyűjteni, mely összegből 16 család részesült támogatásban. (Képeink a 2017-ben gyűjtött adomány átadásakor készültek Beregdédán.)

Egyebekben aktuális tájékoztatók, bejelentések hangoztak el a közgyűlésen.

Sárospataki Wass Albert Kör Elnöksége

Feltöltő

Fel