Teremtés- és természetvédelem

A Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola a 2018/19-es tanévben is tovább folytatja teremtésvédelemi tevékenységét.

Az iskola évek óta elkötelezett a szelektív hulladékgyűjtés ügyében. Szeptembertől az osztályokban kihelyezésre kerültek a papír- és műanyaggyűjtő dobozok. A diákok lelkesedése határtalan: önként alakult zöld csoportok járják az iskola épületét, gyűjtik össze és szortírozva pakolják a szelektív gyűjtőkonténerekbe a hulladékot. Október 4-én a diákok és nevelők futócipőt húztak az egyszer használatos műanyagok visszaszorításáért. A futókhoz 35 biciklis is csatlakozott, akik Sátoraljaújhelyig tekertek. A résztvevők petíciókat adtak át Sárospatak polgármesterének, majd a helyi boltvezetőknek. Arra kérték őket, hogy saját környezetükben tegyenek valódi lépéseket azért, hogy az eldobható műanyag eszközök száma jelentősen csökkenjen.

Az Éghajlatvédelmi Szövetség és a Reflex Környezetvédelmi Egyesület támogatásával, valósul meg immár ötödik éve a „Mozdulj a klímáért!” hét, mely idén is mozgalmasra sikerült. A szemléletformáló feladatok során felhívták a tanulók figyelmét a gyalogos, kerékpáros és tömegközlekedés preferálására, a termések és gyümölcsök, ezen belül is az alma jelentőségének tudatosítására. Termés – és élőképet alkotott az iskola közössége, transzparenst festettek, almával „szelfiztek” a gyerekek.

Mindenszentek ünnepére készülve, immár hagyomány, hogy Ft. Bereczkei Miklós plébános atya irányításával az iskola diákjai és pedagógusai részt vettek a temető takarításában is.
A szervezőmunkát az iskola vezetése és teremtésvédelmi felelőse Bódiszné Hajnal Aliz hangolja össze, melyet a teljes dolgozói közösség támogat.

Kissné Murányi Andrea beszámolója

Feltöltő

Fel