Évadnyitó baba-mama klub a könyvtárban

Újra indult a baba-mama klub a könyvtárban. Új helyünkön, kicsit kisebb de nagyon barátságos helyen tartjuk ezentúl foglalkozásainkat minden hónap utolsó csütörtöki napján 10 órától.
Így volt ez most is, mivel csütörtökön újból gyerekhangok töltötték be a könyvtárunk gyermek részlegét. A kismamák várták ezt az alkalmat, többen érdeklődtek, hogy mikor lesz újból találkozó. Nagyon örültünk, mert ez is azt bizonyítja, hogy népszerű a rendezvényünk a kismamák körében.
Érkeztek is az anyukák a babucikkal és vidáman, kíváncsian fedezték fel az új környezetet. A kicsik hamar megbarátkoztak egymással és önfeledt játékba kezdtek.
A klub vendége Bekéné Zelencz Katalin egészségügyi szaktanár volt. Katával a babák gondozásáról, ápolásáról és táplálásáról beszélgettünk.

Ősszel szinte az egyik napról a másikra hűvösebb lesz az idő, nem is hagyva szervezetünknek időt arra, hogy hozzászokjon a hirtelen változásokhoz. A kicsik szervezete még érzékenyebb az ilyetén változásokra így ugyancsak nyűgösebbek és akár betegesebbek is lehetnek. Fontos az immunrendszer erősítése és a betegségek megelőzése. Ősszel a kicsiknél és a nagyobb babáknál a felső légúti betegségek valamint a hasmenéses megbetegedések válnak gyakoribbá. Mi tehetünk ez ellen?

Praktikus tanácsokat kaptunk Katától a megelőzéssel, valamint a már kialakult betegségek kezelésével kapcsolatban is. A kismamák nagyon érdeklődőek voltak. Sok-sok kérdés merült fel. Beszéltünk a lázcsillapításról, a higiénia fontosságáról. A gyógyszerekről és vitaminokról is szó esett. A folyadék fogyasztásának fontosságáról és az őszi bőrápolásról is szó esett. A jó evő és rossz evő gyermekek vitamin szükségletéről is hallottunk. Az evési szokások tapasztalatait is megbeszélték egymással az anyukák.
Köszönjük vendégünknek, hogy eljött hozzánk és megosztotta velünk hasznos tanácsait!
A mamák kötetlen beszélgetéssel, tapasztalatcserével, a babák jókedvű játékkal, barátkozással töltötték el a délelőttöt.
Novemberben is várjuk majd a kismamákat és a babákat a baba-mama klub következő foglalkozására.

Noszályné Bodnár Ágnes könyvtáros beszámolója

Feltöltő

Fel