Kiállt és mondta: Jordán Tamás színházi stand up estje

A főhelyszín változott, a színvonalból viszont nem engednek. A Művelődés Háza és Könyvtára a Makovecz Imre által tervezet épületének felújítása miatt új helyszínekre költözött, a Ház azonban továbbra is számos közösségi élményt kínál.

Az Újbástya Rendezvénycentrumban a klasszikus színházi produkcióknak nem tudunk teret biztosítani, így amíg itt vagyunk pódium előadásokat szervezünk. A hazai színházközönség számára ismert személy, Jordán Tamás fogadta el meghívásunkat. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színész, rendező, színigazgató, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja érkezett Sárospatakra.

„Széllel szembe” az volt a címe az előadásnak, ami alapjaiban egy stand up comedy. Egyedivé viszont pontosan Jordán Tamás varázsolta, hiszen róla köztudott, hogy nagyon kedveli a verseket így a színházi munkájából adódó vicces, érdekes történeteket Karinthy, Kosztolányi vagy éppen Ady versekkel tűzdelte meg. Jordán Tamás elmondta, hogy mivel manapság divat a stand up comedy, úgy gondolta, hogy neki is van rengeteg olyan története, amivel mosolyt csalhat az arcokra. Ahogy fogalmazott, az ő estéje egy bizonyítási eljárás arról, hogy a költők, írók és a humoristák is az életükről írnak, mesélnek, beszélnek. Ő pedig a saját történeteit fűszerezi meg a versekkel.

A „Széllel szembe” című előadáson mintegy 100 fő kaphatott betekintést Jordán Tamás által megteremtett műfajból, ami 2013-ban Vidor fesztivál különdíját kapta meg a „példaértékű műfai újításáért”.

Feltöltő

Fel