Összefoglaló a szeptemberi képviselő-testületi ülésről

Sárospatak Város Önkormányzatának szeptember havi képviselő-testületi ülésének legfontosabb napirendjeiről, Sikora Attila, alpolgármester számolt be.

„A legutóbbi testületi ülésünkön tárgyaltuk a 2018-as költségvetésünkről szóló rendelet módosítását,  melyet már nem első ízben változtatunk meg. Jelen állás szerint kicsit növekedett a  várható állami támogatás összege, így az elkövetkező hónapokban felül kell vizsgálni az önkormányzat működését, hogy biztosítani tudjuk a nullás zárást év végén.

A piaccal két napirendben is foglalkoztunk. Beszámolót hallgattunk meg a működéséről illetve megtörtént a helypénzek módosítása is, mely utóbbira már 2009 óta nem került sor. A Sárospataki Kommunális Szervezet igazgatója áttekintette a piac működésének tapasztalatait és úgy látta, hogy érdemes egy minimális emelést végrehajtani. Az összeg valóban csekély, hisz 20 és 50 forintot emelkedtek a helypénzek október 1-től.

Javaslat hangzott el egy közterület elnevezéséről mely nem más, mint a Berekben lévő utca. Korábban felvetődött a szükségessége annak, hogy el kellene nevezni ezt az utcát. A szükséges eljárást lefolytattuk, beérkeztek a javaslatok melyeket megszavaztattunk és végül a képviselő-testület úgy döntött, hogy innentől kezdve Berek utcának fogják nevezni a Sárospatak, külterület 091/2. helyrajzi számú, természetben a Holt-Bodrog (Keleti Holt-Bodrog, Berek-holtág) elnevezésű holtágat körülölelő kivett utat.

Javaslat hangzott el a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtéséről is. Az erre vonatkozó szerződést módosítottuk. Azzal a vállalkozóval, akivel évek óta ezt a tevékenységet végeztetjük minden évben újrakötjük a szerződést. Idén sem lesz áremelés, továbbra is azokért az összegekért végzi tevékenységét, mint korábban.

A Carolina Óvoda bölcsődefejlesztése ismét napirendre került. Egy minimális anyagi támogatásra volt szükségük ahhoz, hogy teljesen befejezhessék a projektet. Testületünk megszavazta ezt a kérelmet.

Két beszámolót is meghallgattunk az ülésen. Egyik a Végardó Fürdő ¾ éves működéséről szólt. Elmondható, hogy egy nagyon-nagyon jó évet zárt a Fürdő úgy is, hogy a szezon eleje nem indult túl jól. Minden várakozást felülmúlt az idei bevétel! Korábban igazgatónő készített egy tervet az idei évre vonatkozóan melyet merésznek gondoltunk, de sikerült teljesíteniük, mi több, túl is teljesítették azt bevétel szempontjából. Nagyon örülünk ennek, hisz egy soha nem látott bevételt produkált a Fürdő és a vendégszámok is igazán szépen alakultak.
A másik beszámoló a Sárospataki Utánpótlásnevelő Sportiskola Egyesületben folyó munkáról szólt. Egy nagyon színvonalas anyagot kaptunk Belicza János Zsolt elnöktől. Látható benne, hogy az évek alatt milyen szépen fejlődött és továbbra is, fokozatosan fejlődik az iskola. Egy összegzésből az is kiderült, hogy közel 1200 gyermek fordult már meg az iskola falai között. Egy nagyon jól működő és a TAO-t jól kihasználó iskoláról van szó.

Tárgyaltuk még a Berekben lévő erdőrészletek állapotáról is. Szeptember elején egy nagy vihar óriási károkat okozott az ott található fákban. Szerencsére néhány napon belül sikerült elhárítani a problémákat melyeket a kidőlt fák okoztak, azonban kiderült az is, hogy a lombhullás után azokat a fákat, melyek veszélyesek el kell távolítanunk. Van egy pályázat, mely kifejezetten az ilyen területek rehabilitációjáról, rendbetételéről szól. Megpróbáljuk majd beadni és reménykedünk benne, hogy sikerül megnyernünk.” – mondta az alpolgármester.

Feltöltő

Fel