Rendhagyó irodalomóra a Comenius Campuson

Tompa Mihály halálának 150. évfordulója alkalmából rendhagyó irodalomórán láttuk vendégül 2018. szeptember 27-én 9.00 órától a Campus gyakorlóhelyének, a Sárospataki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolának a 7. évfolyamos tanulóit és kísérő tanáraikat.

A tantermen kívüli dupla magyarórán Dr. Toma Kornélia főiskolai docens először bemutatta a diákoknak a Campuson 2018. május 16-án megnyitott Lant és Biblia – 200 éve született Tompa Mihály című poszterkiállítást. Ezt követően a fiatalok megnézték „a dal éltet, tart örökre…” – Tompa Mihály emlékezete című filmet, és a Campus tárlóiban elhelyezett Tompával kapcsolatos könyveket. Az Olajág. Elmélkedések. Fohászok és imák című könyvet a kezükbe is foghatták a tanulók.

Az óra végén To(mpa)tó címmel 15 kérdésből álló totót oldottak meg a hetedikesek, amelynek ellenőrzése után minden résztvevő együtt olvasta fel Tompa Mihály Őszi képek című versét.

A rendhagyó irodalomórát a Tompa Mihály Gömöri Kulturális Egyesület által rendelkezésre bocsátott poszter vándorkiállítás, Tompa-film és Tompa-kiadványok tették lehetővé. Utóbbiakból egy példányt (Tompa Mihály válogatott költeményei) az általános iskola könyvtárának ajándékoztunk.

A rendhagyó órán Bartók Szilárd II. évfolyamos tanító szakos hallgató, mb. Campus HÖK-elnök segítette a tanárnő munkáját.

Hír: Dr. Toma Kornélia
Fotó: Sasi Gábor

Feltöltő

Fel