Jól halad A Művelődés Háza és Könyvtára költözése

Szeptember 3-án előreláthatólag 1-1,5 évre bezárta kapuit a Makovecz házban A Művelődés Háza és Könyvtára. Egy sikeres pályázatnak köszönhetően megújul az egész épület, így a benne lévő intézményegységeknek ki kellett költözniük. Az elmúlt egy hónap alatt minden ott dolgozó azon munkálkodott, hogy az új helyeken – ahová költöznek – minden körülmény megfelelő legyen. Dobozolás, csomagolás és pakolás. Ebből állt az elmúlt egy hónapja A Művelődés Házának. Most azonban már szépen alakulnak az új helyszínek, amelyek hamarosan megnyílnak majd a látogatók és érdeklődők előtt is.

„Hatalmas munkán vagyunk túl, de még mindig nincs készen minden. A könyvtári állományunk nagy részét már sikerült becsomagolnunk és az az állományegység, amivel szolgáltatunk majd az elkövetkezendő 1-2 év alatt már az új helyszínen van. Nem volt egyszerű dolog. Körülbelül 1000-1500 dobozt csomagoltunk már össze szeptember 3-tól. Bízunk benne, hogy az új helyünkön majd a látogatóink szívesen fogadják az új környezetet és olyan lelkesedéssel jönnek majd hozzánk, mint ide jöttek a Makovecz házba.

Minden programunk amelyet beterveztünk erre az évadra megvalósul, a helyszínekről pedig időben tájékoztatjuk majd az olvasókat és az érdeklődőket.” – mondta el megkeresésünkre Trembeczkiné Ligay Klára, könyvtáros.

A Zrínyi Ilona Városi Könyvtár az EKE Comenius Campusára költözött, a tornaterem feletti táncterembe, az első emeletre (Sárospatak, Eötvös u. 5-7.). Maga a könyvtár és az informatikai rendszerük körülbelül két hét múlva kerül majd olyan állapotba, hogy a dolgozók fogadni tudják az olvasókat. A nyitvatartási idő pedig marad a régiben.

Az elmúlt egy hónap alatt A Mozi munkatársai is szorgosan dolgoztak azon, hogy a Sárospataki Képtárban egy új termet alakítsanak ki a látogatóknak.

„A Művelődés Háza és Könyvtára felújítási munkálatai végett A Mozinak is költöznie kellett. Mindenképpen szerettünk volna kialakítani valahol egy helyet, ahol továbbra is fogadni tudjuk a látogatókat, hisz semmiképp sem szerettük volna őket elveszíteni vagy 1-2 évre mozi nélkül hagyni.

Az elkövetkező időkben a Sárospataki Képtár (Sárospatak, Szent Erzsébet út 14.) ad otthont az új Mozinak. A technikát sikeresen átköltöztettük. Kialakítottunk egy 78 férőhelyes termet és annak burkolata is elkészült, új vásznat építettünk és új hangtechnikát építettünk ki, mely mostantól már 7.1-es.

Jelenleg még a kiszolgáló egységek, büfé és gépház kialakítása zajlik.” – nyilatkozta Sajószegi Gábor, A Mozi vezetője.

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor A Mozi október 12-én nyitja meg kapuit a filmkedvelők előtt.

Feltöltő

Fel