Láthatósági eszközöket osztott a Sárospataki Polgárőr Egyesület

A Sárospataki Rendőrkapitányság és a Sárospataki Polgárőr Egyesület évről-évre fokozott szolgálatot lát el szeptemberben, a tanévkezdés alkalmával. Mind a két szervezet – a maga módján – igyekszik felhívni a gyermekek és a szülők figyelmét a biztonságos és helyes közlekedés fontosságára, legyen az akár gyalogosan, vagy két keréken.

Korábban a pataki Rendőrség munkatársai és az iskolarendőrök, most a Sárospataki Polgárőr Egyesület osztott láthatósági eszközöket az elsős kisgyermekeknek, akik számára egy, a biztonságos kerékpáros és gyalogos közlekedéssel kapcsolatos előadást is tartottak.

“A legfontosabb célunk az volt az előadással, hogy megismertessük a biztonságos kerékpáros és gyalogos közlekedés alapjait és fontosságát a gyermekekkel. A kiosztott apróságok, fényvisszaverő eszközök, szóróanyagok pedig hasznosak a gyermekek számára, hisz egyre hamarabb sötétedik, fontos a megfelelő láthatóság, a kis tájékoztatókat pedig a szülőkkel közösen is tanulmányozhatják, melyekből még több hasznos ismeretre tehetnek szert.

Szeptemberben véget ér a fokozott szolgálatunk az iskolák mellett, és ilyenkor összegezzük az elmúlt egy hónap tapasztalatait. Szerencsére azt láttuk, hogy a gyermekek nagyon sokat tanultak a szülőktől és a tanáraiktól, kifejezetten szépen és szabályosan közlekednek mind kerékpárral, mind pedig gyalogosan.

Az elsősöknek kevés biztonságos és megfelelő tudása van ilyen téren, így szerettük volna számukra bemutatni, hogy hogyan kell felszerelni a kerékpárjukat, milyen tartozékokra van szükségük és hogyan is használják azt.” – mondta Klima János a Sárospataki Polgárőr Egyesület parancsnoka, aki Aros Jánossal, az Egyesület vezetőjével közösen tartotta meg az előadást a gyermekeknek.

“Városunkban mindig is kiemelt figyelmet fordítottunk és fordítunk a mai napig is a közbiztonságra. Nagyszerű kapcsolatot ápolunk a Sárospataki Rendőrkapitánysággal, a Közterület Felügyelettel és természetesen a Sárospataki Polgárőr Egyesülettel is. Fontosak az ilyen előadások hisz akadnak olyanok, akik már óvodás korban megismerkednek szüleik révén a KRESZ alapszabályaival, hogy hol lehet átmenni az úton vagy hol szabad kerékpárral közlekedni, de sokan itt tanulják meg az iskolákban. Ezért is jó ez az akció, mert a célszemélyek azok az elsősök, akik most kezdték meg az iskolát és vélhetően keveset tudnak még ezekről.” – nyilatkozta Aros János, a Polgárőr Egyesület vezetője.

A polgárőrség tagjai következetesek voltak, hisz az előadás után a hallottakról kikérdezték a gyermekeket is, így bíznak benne, hogy maradandó és hasznos volt a tájékoztatójuk. Az elsős kisdiákok láthatósági tornazsákot, matricát és más apróságokat is kaptak.

Feltöltő

Fel