Sárospatakon tartották a Nyugalmazott Népművelők X. Országos Találkozóját

Sárospatak adott otthont a X. alkalommal megrendezett Nyugalmazott Népművelők Országos Találkozójának. A Magyar Népművelők Egyesülete által szervezett eseményre az Újbástya Rendezvénycentrumban került sor, és több mint félszáz, az ország számos településéről érkező, egykori népművelő találkozott itt egymással, hogy megosszák tapasztalataikat, kapcsolataikat megerősítsék.

Az országos találkozón a résztvevők megismerhették a közművelődést érintő jogszabályi változásokat, a magyar-magyar kapcsolatok jelentőségét a határon átnyúló szakmai tevékenységekben, de kerekasztal beszélgetést is tartottak a Magyar Népművelők Egyesületének rövid és hosszú távú terveiről is. Fontos volt számukra ez a találkozó, hiszen többek még ma is segítik a fiatalabb népművelők, szakemberek munkáját.

A kétnapos találkozó keretein belül átadásra került a Magyar Népművelők Egyesületi Plakettje is, melyet idén Horváth György vehetett át, de kihirdették azt is, ki kapja majd a Lehel László díjat.

Sárospatak már nem először adott otthon az ilyen volumenű eseményeknek, melyek egyben azt is igazolják, hogy városunknak fontos helye van a hazai közművelődési életben.

Feltöltő

Fel