Pataki cserkészek a Sportágbemutatón és Honvédelmi Nyílt Napon

A Sárospataki 763. sz. Sztárai Mihály Sárospataki Cserkészcsapat a cserkészet alapelveinek megfelelően (Isten, Haza, Embertárs) sportágbemutatón és honvédelmi nyílt napon vett részt szombaton, szeptember 22-én. A helyszín a sárospataki lőtér volt.

A helyszínen a cserkészek megismerkedhettek a légpuskák és a tűzfegyverek világával, élesben kipróbálták őket, íjászkodhattak, a keresztes lovagok világát, fegyvereit, harci taktikáját ismerhették meg. Elsajátíthatták a térképészet fortélyait és a kézigránát dobás elemeit. Ezen kívül  a Magyar Haderő felépítésével, felszereltségével kapcsolatos előadást nézhettek meg. A megszerzett tudásról rövid teszt formájában adtak visszajelzést, és eredményképpen díjakban részesültek, melyek átadására a következő cserkészfoglalkozáson, szeptember 29-én kerül sor. A cserkészek számára a napot egy finom gulyás zárta, melyet a cserkészotthonba való visszaérkezés fejezett be. Köszönettel tartozunk a szervezőknek, és a meghívónknak, Vojtovics Gábornak.

***
Ismét lehet jelentkezni a Sárospataki 763. sz. Sztárai Mihály Sárospataki Cserkészcsapat soraiba.

A sárospataki általános iskolák igazgatóinak ez úton is szeretnék köszönetet mondani, hogy lehetőséget biztosítottak minden 3. és 4. osztályban a gyerekek rövid, de tartalmas tájékoztatására a cserkészetről. Így a cserkészalkalmon már szép számban újoncok is részt vettek.

A megszólítottakon kívül, aki érdeklődik a cserkészet iránt, szívesen látjuk a következő alkalmunkon, szeptember 29-én a cserkészotthonban, Sárospatakon, a Lórántffy utca 6. szám alatt, illetve nyílt napot is szervezünk október 6-án, melyre szintén nagy szeretettel várjuk az érdeklődőket! (Elérhetőség: Újlaki Csaba, tel.: 47/313-226, Nagy György, tel.:06 30/4830-928)

Dr.  Nagy György
helyettes cserkészparancsnok
763, sz. Sztárai Mihály cs.cs.

Feltöltő

Fel