Összefoglaló az augusztusi képviselő-testületi ülésről

Sárospatak Város Önkormányzatának augusztus havi képviselő-testületi ülésének legfontosabb napirendjeiről, Sikora Attila, alpolgármester számolt be.

„A napirendek között több is szerepelt, amely a Carolina Óvoda és Bölcsődét érintette. Az egyikben az Eszterházy Károly Comenius Campusa kérte hogy együttműködhessen az óvodával, hiszen egy új szakot indítottak, és ennek kapcsán gyakorlati partnerként szeretnék maguk mellett tudni a Carolina Óvodát. Természetesen örömmel támogattuk ezt az együttműködései kérelmet. A partneri kapcsolat nem most alakult ki először a két intézmény között, hiszen az óvoda a Campus óvodapedagógusainak gyakorlati helyszíneként szolgál már évek óta.

Ugyancsak az óvodát érintette az a napirend, melyben Lendvainé Szendrei Ágnes intézményvezető azt kérte, hogy emeljük meg a csoportok létszámát mindenhol 27-re. Szerencsére teljes kihasználtsággal kezdte meg az évet az intézmény, azonban már most látszik, hogy lesznek olyan csoportok, ahová évközbe érkeznek még gyermekek, így most egyszerre megkérte a létszámemelést igazgatónő. Képviselő-testületünk mind a 11 csoportnál engedélyezte ezt.

Új napirendként került felvételre A Művelődés Háza és Könyvtára elhelyezéséről szóló tájékoztató. Sokszor felhívtuk már a lakosság figyelmét arra, hogy szeptember 1-el bezárt az intézmény jelenlegi épülete. Mivel hamarosan megkezdődik a felújítása, így muszáj elköltözniük az intézményegységeknek. Három új helyre költöznek majd. A Művelődés Háza az Újbástya Rendezvénycentrumba, a Városi Könyvtár az EKE Comenius Campusára míg A Mozi a Sárospataki Képtárban rendezkedik be a felújítás idejére, mely előreláthatólag 1,5 év lesz majd.

Beszámoló hangzott el a téli rezsicsökkentéssel kapcsolatos kormányhatározatról, melynek lényege, hogy akik még nem kapták meg a 12 ezer foritnos támogatást, azok most ezt kérelmezheti. A részleteket és a határidőket IDE KATTINTVA tekinthetik meg! Fontos, hogy az igénylőlapokat október 15-ig kell leadni!

Zárt napirendek között beszéltünk egy fejlesztési koncepcióról, mely a Végardó Fürdővel kapcsolatos. Korábban kormánytámogatásként 1,5 milliárd forintot nyertünk arra, hogy kialakítsunk egy fedett fürdőt. Most elérkeztünk odáig, hogy a három tervező leadta a terveit a képviselő-testületnek, melyből kiválasztottuk a megfelelőt, így megkezdődhet a részletes tervek kidolgozása, majd következő év elején várhatóan a fedett fürdő építése is.” – nyilatkozta Sikora Attila.

Feltöltő

Fel