Sikeres volt az egészségnap a Végardó Fürdőben

Sárospatak Város Rendelőintézete egy EFOP pályázat keretein belül létrehozta Egészségfejlesztési Irodáját, melynek alapvető célkitűzése az, hogy segítse az egészségmegőrzést és a felnőtt lakosság fizikai aktivitását is elősegítse. Az Iroda ezentúl foglalkozik még a gyermekegészségüggyel és neveléssel, iskolai tanácsadással és oktatásokkal, szűrésekkel illetve különböző klubfoglalkozásokat is tartanak (cukorklub, lelki egészség megőrzés, mentális segítőcsoportok létrehozása). Az Iroda a pályázat ideje alatt több ingyenes rendezvényt is szervez a járásban élőknek, melyek közül az első egy egészségnap volt, melyet a Végardó Fürdőben rendeztek meg. A program részleteiről Bereiné dr. Jakab Beáta mesélt.

„A program egyik központi része, hogy nem csak a gyermekekben tudatosítjuk az egészségmegőrzés lényegét, – tudjuk, hogy náluk a legfontosabb, hiszen minél előbb el kell kezdeni az egészséges életmódra való nevelést -, hanem hogy nagyon sok és fontos információt tudunk nyújtani a felnőtt lakosságnak is.

Azért szerveztük a Végardó Fürdőben ezt az egészségnapot, hogy a kellemes pihenést és kikapcsolódást összekapcsoljuk akár az életmentő ismeretekkel – mely hasznos tudás mindenki számára – illetve hogy az emberek ráismerjenek arra, milyen fontos a mozgás szeretete.

Az érdeklődőknek egy egészségügyi szűréssel készültünk, de a nap folyamán lehetőségük nyílott egy step aerobick edzésre is, mely kellemes felfrissülést adott számukra. Aki akarta, kipróbálhatta a víz alatti gyógytornát vagy a gerinctornát, mely ilyen tekintetben testi felfrissülést adott és egyben rámutathatott arra is, milyen a testi aktivitásunk és hogy hogy lehetne azon segíteni.

Bízunk benne, hogy az egészségnapon mindenkinek tudtunk egy picit segíteni akár tanácsainkkal vagy a megvalósult programok valamelyikével.” – mondta az intézményvezető.

Minden program, amely most a Végardó Fürdőben megvalósult, folyamatosan működni fog az Egészségfejlesztési Iroda keretein belül is. Mindezeket a lakosság majd széles körben igénybe veheti és valamennyi egészségügyi szűrővizsgálat – akár a tanácsadás vagy a klubfoglalkozás – mind-mind ingyenes lesz a járás területén élő lakosság számára.

Feltöltő

Fel