Tanévkezdési kampányán belül hátizsákot osztott az elsősöknek a Sárospataki Rendőrkapitányság

Országos szinten minden évben szeptemberben megkezdődik a Rendőrség tanévkezdési kampánya mely több részből áll. Sárospatakon a Rendőrkapitányság munkatársai az iskolák közvetlen közelében figyelik és segítik a közlekedésben résztvevő gyermekeket és autósokat, az Iskolarendőrök előadásokat tartanak a diákoknak a szabályos és helyes közlekedésről, de idén egy újdonsággal is készültek a legkisebbeknek. Fényvisszaverővel ellátott hátizsákot kaptak az elsősök, illetve egy olyan különleges kiadványt, mely tanulmányozásával és a szülők általi segítséggel a gyermekeknek könnyebben megtanítható és elmagyarázható a szabályos közlekedés fontossága!

„A hátizsákokat a tanévkezdési kampányban az Iskolarendőrök osztják szét az elsősök között. Az egész országban megvalósul ez a program, így az illetékességi területünkön lévő mind a 16 általános iskola minden elsőse egy fényvisszaverővel ellátott hátizsákot kapott, mely rossz időben is kitűnő láthatóságot biztosít a gyermekeknek. Ezen kívül egy olyan füzetet is átvehettek a kicsik, mely a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedésről szól. Segítségével könnyen elmagyarázhatóak a KRESZ szabályok, melyek ismerete nagyon fontos a legkisebbeknek is.

A gyermekeket az elmúlt évek során is több aprósággal megleptük már, azonban ilyen táskát és füzetet most kaptak először. Mindezek mellett fontosnak tartjuk azt is, hogy az Iskolarendőrök többször elmenjenek az intézményekbe és felhívják a diákok figyelmét a helyes közlekedés fontosságára.” – mondta el Ladics Tamás rendőr őrnagy, közlekedésrendészeti alosztályvezető, az iskolarendőrök koordinátora.

Kivétel nélkül minden kisgyermek nagy örömmel vette át a táskát, majd kezdte el olvasgatni és tanulmányozni a különleges füzetet is.

Feltöltő

Fel