Európai Nap halálos közlekedési baleset nélkül

Az európai közlekedési rendőrségi hálózat (TISPOL) 2018-ban is meghirdette az EDWARD Napot. A kezdeményezés célja, hogy 2018. szeptember 19-én senki ne veszítse életét Európa közútjain. Az „EDWARD” mozaikszó, az European Day Without a Road Death (Európai Nap Közúti Áldozatok Nélkül) szavak kezdőbetűiből tevődik össze.

Az EDWARD Napot megelőző időszakban azt szeretnék elérni, hogy valamennyi úthasználó – akár csak néhány percig is – gondolkodjon el azokról a kockázatokról, amelyekkel a közúti közlekedése során szembesül, továbbá gondolja át azt is, hogy az ő magatartása milyen veszélyhelyzeteket idézhet elő mások számára, és hogy hogyan lehet ezeket csökkenteni. A szervezők úgy gondolják, hogy az EDWARD Nap jelentős mértékben hozzájárulhat a közúti balesetek, a tragédiák csökkentéséhez.

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság célul tűzte ki, hogy ezen a napon a gyalogosok, mint védtelen közlekedők biztonságára helyezi a hangsúlyt, elősegítve a TISPOL által kitűzött célokat.

Tekintettel a fentiekre, 2018. szeptember 19-én a Sárospataki Rendőrkapitányság a rendelkezésére álló összes technikai eszközével a közlekedésbiztonsági szempontból kiemelt kockázatú gyalogátkelőhelyek közvetlen környezetében, a járművezetők, valamint a gyalogosok által elkövetett jogsértések megelőzése érdekében ellenőrzéseket fog tartani!

Feltöltő

Fel