Folyik a Berek rendbetétele a vihar után

Szeptember elején nagy vihar söpört végig országszerte, mely a sárospataki Berek területén is hatalmas károkat okozott. Aros János polgármester megkeresésére több szervezet és intézmény is segítségét ajánlotta fel a viharkárok eltakarításában és felmérésben.

A polgármester köszönetét fejezi ki az ÉMÁSZnak, az Erdészetnek, a Sárospataki Kommunális Szervezetnek és a Vay Miklós Református Szakgimnázium, Szakközépiskola és Diákotthon igazgatójának, szaktanárainak, és diákjainak a gyors és szakszerű segítségért!

A Vay és az önkormányzat között már évek óta kiváló az együttműködés.

“A Vay Miklós Református Szakgimnázium, Szakközépiskola és Diákotthon tanulói az elmúlt években már bizonyították a legkülönbözőbb társadalmi szerepvállalásokban és szeretetszolgálatokban való aktivitásukat, ha az összefogásról volt szó.

„Az iskola által oktatott szakmákhoz kapcsolódóan és az intézmény keresztyén értékrendje mentén a diákok és tanárok mindig partnerek voltak kétkezi munkájukkal, amikor árvíz idején homokzsákpakolásról vagy a hajléktalanok számára való ételosztásról vagy éppen az egyedülálló, idős embereknek való segítségnyújtásról volt szó” – nyilatkozta Dr. Téglás Zsolt, igazgató. Az új tanévben sajnos egy szomorú helyzetben kellett első alkalommal a tanároknak és diákoknak szeptember első napjaiban „szakmai hozzáértésüket kamatoztatni”. A végzős erdészeti szakmunkás tanulók az iskola és az Észak-Erdő, mint külső gyakorlati helyszín együttműködésében, Medgyessy István és Ferencz Gábor szakoktatók irányításával hatékony és látványos munkát végeztek a viharkár sújtotta területen.” – tudtuk meg az intézmény igazgatójától.

Feltöltő

Fel