Búcsú est A Művelődés Házában

Az idén 35 éves születésnapját ünneplő, A Művelődés Háza és Könyvtára épületének felújítási munkálatai hamarosan elkezdődnek. A beruházás érinti majd az épület egész területét, valamennyi szervezeti egységét, tehát A Mozit és a Zrínyi Ilona Városi Könyvtárat is. A Ház és az előbb említett egységek szolgáltatásai 2018. szeptember 3-tól a Makovecz házban szünetelnek.

A Városi Könyvtár az Eszterházy Károly Egyetem Comenius Campusára, A Művelődés Háza az Újbástya Rendezvénycentrumba, A Mozi pedig Sárospataki Képtár Domján termébe költözik.

Azonban a dobozolás és pakolás előtt az intézmény egy protokollmentes, jó hangulatú zenés-táncos estet szervezett a Házban.

A megjelenteket Csatlósné Komáromi Katalin köszöntötte, aki néhány rövid mondatban ismertette A Művelődés Háza életében bekövetkező változásokat, hogy az intézményrészlegeket hol és mikortól találják majd meg a lakosok. Buzdította a résztvevőket, hogy nyugodtan kérdezzenek tőle, beszéljék át a rendezvényeket, kiállításokat, osszák meg vele és munkatársaival ötleteiket, tapasztalataikat, melyek a későbbiekben hasznosak lehetnek majd számukra. Ezt követően köszönetet mondott a Művház minden dolgozójának szorgalmas és kitartó munkájáért.

Az intézményvezető szavai után az este további részében a főszerep a baráti beszélgetéseké és az emlékezésé volt. Az emeleti társalgó megtelt az amatőr előadó művészeti és tárgyalkotó csoportok valamint a művelődő közösségek tagjaival, és persze több pataki lakossal is. A búcsú estén a zene sem maradhatott el, az Ildi Rider zenekar biztosította a jó hangulatot és a talpalávalót.

Feltöltő

Fel