Az egészséges életmódról beszélgethettünk Kovács Katalinnal

A Sárospataki Utánpótlásnevelő Sportiskola Egyesület és a Sportos és Egészséges Zemplénért Egyesület egy sikeresen elnyert pályázatának köszönhetően több, az egészséges életmóddal kapcsolatos rendezvényt is szervez. Az első ilyen komolyabb eseményen több célkitűzésük is volt, melyhez igazán különleges vendégeket is meghívtak.

„Fő célunk az volt, hogy a felnőtt lakosság számára egy olyan testi-lelki egészséget támogató és megőrző beszélgetést szervezzünk, amely hozzájárul az életminőségük javulásához.” – mondta Livják Emília köszöntőjében a „Minden Kell, Mérték-KEL(L)!” című rendezvényen, amelyre éppen emiatt a célkitűzés miatt szakembereket és olyan előadókat is meghívtak, akik beszédükkel és tanácsaikkal a résztvevőket nagyban motiválni tudják. Így Sárospatakra látogatott Kovács Katalin háromszoros olimpia bajnok, Dr. Bakanek György sportorvos és Dr. Markovics János helyi háziorvos. Az est műsorvezetője pedig nem más volt mint egy régi pataki diák Erdélyi Claudia, akinek a kérdései által a megjelentek beleláthattak egy picit a beszélgetőtársak életébe, mindennapjaiba, majd a társalgás áttért a rendezvény fő témájára, az egészséges életmódra és annak fontosságára.

Kovács Kati, Dr. Bakanek György és Dr. Markovics János mindannyian (a saját oldalukról) megfogalmazták az egészséges életmód fontosságát, hogy mikor, mit és hogyan érdemes enni illetve inni, hogy mennyire fontos a vízfogyasztás és hogy sokszor egy kevéske mozgás is életet menthet, de a rendszeres sportolásnál nincs jobb. A résztvevők megtudhatták azt is, miért érdemes a teljeskiörlésű gabonákat fogyasztani, miért veszélyes a fogyókúra és hogy mégis miként is érhetnek el súlyvesztést rendszeres és mértékletes étkezés mellett.

A Boros Borbárban megtartott eseményen több meglepetéssel is készült a SUSI és a SEZE. Mivel az egész program az egészséges táplálkozásról és életmódról szólt, így a főszervezők egy kis étel és italkóstolóval is kínálták a résztvevőket, melyek alap hozzávalója a köles volt. Aki szerette volna megkóstolhatta a langyos kölessalátát, egy különleges zöldségkrémlevest kölessel, majd másodikként egy kis kölesfasírtot köleskenyérrel, desszertként pedig köleskocht baracklekvárral, majd egy nagy pohár limonádéval öblíthette le a vacsorát. Ezeket mind a házigazda Boros Borbár készítette a résztvevőknek, majd érkezett még egy igazán különleges desszert, a Kövér Cukrászda által készített köles torta, de a pataki cukrász szerencsesütivel is készült minden érdeklődőnek. Ezeken kívül pedig házi mézeket és sajtokat is lehetett kóstolni, melyek mind sárospataki és környéki termelők kínáltak fel.

Az igazán laktató vacsora után pedig minden meghívott vendéggel kötetlenül lehetett beszélgetni és persze további kérdéseket is feltenni, melyekre nagy szeretettel válaszoltak minden érdeklődőnek.

Feltöltő

Fel