Pataki cserkészek a Szerencsi Csokoládéfesztiválon

Kevés létszámú, azonban annál lelkesebb csapattal vett részt a 763. sz. Sztárai Mihály Sárospataki Cserkészcsapat az Országos Szerencsi Csokoládéfesztiválon. A szervezőknek köszönhetően a szombati és vasárnapi rendezvényeket teljesen ingyen látogathatták a cserkészek. A legfontosabb esemény a cserkészek számára a felvonulás volt, melyen több, mint száz cserkész képviseltette magát, megmutatva ezzel a cserkészet erejét.

Főleg a 10-16 éves korosztály képviselői voltak jelen, akiknek a cserkész létforma életük részévé vált. A civilek és természetesen a cserkészek szórakoztatásának céljából lehetőség volt kézműveskedésre, íjászatra, airsoft lövészetre, valamint a korosztályokat foglalkoztató kérdések megvitatására a vendéglátó, a 792.sz. Bocskai István Cserkészcsapat és az 1220. Szent Imre herceg Cserkészcsapat jóvoltából. Biztató volt látni, hogy egy ilyen nagyságú város mint Szerencs, két fejlődő cserkészcsapatot is el tud látni cserkészekkel. Reményeink szerint ilyen fejlődő cserkészcsapata lesz majd Sárospataknak is.

Ennek első lépéseként szeptember közepétől szombat délelőttönként várjuk a Református Ifjúsági Házban lévő Cserkészotthonba az érdeklődő fiatalokat.

Dr.  Nagy György
helyettes cserkészparancsnok
763, sz. Sztárai Mihály cs.cs.

Feltöltő

Fel