Új régióvezető a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségénél

Augusztus elsejétől Bágyi Péter, a sárospataki Hotel Bodrog Wellness**** szállodaigazgatója tölti be a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége Északi Régió régióvezetői posztját. – közölte a turizmus.com hírportál.

„A 2017-es rekordévet követően a 2018-as első féléves mutatószámok is optimizmusra adnak okot a régiónk szálláshelykínálata tekintetében. A dinamikus növekedést minden bizonnyal jelentősen elősegíti a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégiában foglaltak megvalósulása, melynek fő koordinátora a Magyar Turisztikai Ügynökség. A kormány a jelenlegi 10 százalékról 16 százalékra tervezi növelni a turizmus és idegenforgalmi szektor hozzájárulását a GDP-hez. A 2018. március 14-én lezárult Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretében a Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség kiemelt turisztikai fejlesztési térségben számos szálloda és panzió újulhat meg, melynek a szállodai minősítéseket végző szervezete a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége. A konstrukció célja a szolgáltatási színvonal emelése, a tematikus szolgáltatások kapacitásának növelése, továbbá új szolgáltatások bevezetése. Kiemelten fontos, hogy a régiónkban is minden szálloda minősítésre kerüljön az 1-től 5 csillagig terjedő HOTELSTARS nemzeti szállodai tanúsító védjegy által.

Újdonság a panziók csillaggal történő kategorizálása a HOTELSTARS rendszerben, melynek minősítési folyamatát szintén az MSZÉSZ végzi. A Kisfaludy Program szálláshelyek létesítésére kiírt pályázati felhívás kapcsán sokan gondolkodtak kisebb panziók létesítésén, azonban be kell látni, hogy ezek többnyire a történelmi és műemléki értékeket kihangsúlyozva, régi épületek panzióként történő üzemeltetésével lehetnek hatékonyak. A műemlék épületek megfelelő turisztikai célú felhasználása által kulturális értékek kerülnek megőrzésre, mindemellett különleges és egyedi szálláshelykínálati elemként kerülhetnek hasznosításra. A megfelelő funkcióval ellátott műemlék épület az üzemeltetésből folyamatosan fenn tudja tartani állapotát és természetesen pozitív pénzügyi eredményeket könyvelhet el, továbbá szerepet vállalhat az új munkahelyek teremtésében is.” – nyilatkozta Bágyi Péter.

Feltöltő

Fel