Nagy sikerű volt a Plasztik SE Élménytábora Hercegkúton

Egyesületünk harmadik alkalommal hívta Élménytáborba a gyerkőcöket július 23-27-ig. A tábornak a Zemplén Ifjúsági Tábor adott otthont Hercegkúton, ahol több, mint félszáz gyermekkel töltöttünk el egy élményekkel teli, vidám hetet. Sárospatakon kívül Bodrogolasziból, Vajdácskáról, Sárazsadányból, Mikóházáról és Szlovákiából is érkeztek hozzánk táborozók. Az időjárásra nem panaszkodhattunk, mert a nyár idén is a legmelegebb napjait nekünk ajándékozta.

A hétfői nap a beköltözéssel, elhelyezkedéssel kezdődött. Amikor összeállt a nagy csapat, megismerkedtünk egymással, a helyszínnel, a házirenddel és kezdődhetett a programok véget nem érő sora. Az ismerkedési játékok nagyon tetszettek a gyereknek. Aztán megalakultak a csapatok, amelyekben minden korosztály képviseltette magát. A Ko(a)lák, Csibe Csapat, Táncoslábúak, a Győztesek és a Szimuh csapat tagjai egész héten együtt játszottak, versenyeztek egymással. Volt csatakiáltás választó és csapatcímer készítés, dalfelismerő Zenedoboz és kvízjáték is. Majd a finom ebéd és a pihenő következett. Rövid szabadprogram után kezdődött a vicces feladatokból álló Honfoglaló, ahol sok-sok érdekes és vidám feladat keretében versenyeztek a csapatok. Az értékelés után uzsonna következett, majd szabadprogram. Vacsora után az esti karaoke party is szuper hangulatúra sikeredett.

Kedd reggelén a gyülekező után reggeli torna következett. A szobaszemlék és a reggeli után kirándulásra indult a csapat a közeli Szilváskút-forráshoz. A természet kincseivel, a növényekkel, bogarakkal ismerkedtek a gyerekek. A séta után akadályverseny következett. Képfelismerés, rókavadászat, tésztaházikó készítés titkosírás megfejtése és képkirakó is szerepelt a vidám és csapatépítő feladatok között. Tízórai után kispályás fiú-lány foci következett kicsik és nagyok közreműködésével, amely nagyon tetszett a gyerekeknek. A finom ebéd után kis pihenő és szabadprogram következett. Színezéssel társasjátékozással, beszélgetéssel, pihenéssel töltötték a gyerekek a szabadidőt. Majd a csapatok sor- és váltóversenyek keretében gyarapíthatták pontjaikat. Változatos feladatok, sok-sok kacagás, egymás buzdítása jellemezte a versengést. Este a szabadprogram után a Butkai család Lepcsánka partyra hívta a tábor lakóit. Fantasztikusan finom krumpli és cukkini lepcsánka készült szabad tűzön, amelyek nagyon-nagyon ízlettek a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Késő este, sötétedés után Bátorságpróbára indult a csapat, amely inkább viccesre mint ijesztőre sikeredett. Emlékezetes este volt a táborlakók és a táborvezetők számára is egyaránt.

A szerdai nap reggelén is tornával indult a nap. Délelőtt Játszóházat rendeztünk a csapatoknak. Alufóliából különböző állatfigurákat alkottak a csapatok. A gyerekek óriási lelkesedéssel tervezték, illesztették, dekorálták és készítették el az állatkákat amelyek sok-sok mosolyt csaltak a saját és társaik arcára. Nagyon ügyesek és találékonyak voltak a gyerekek. Készült fecske, zsiráf, kígyó, elefánt, páva, pók, medúza, halacska, pillangó, macska, egér, de még katicabogár is. Majd a csillivilli fóliára falevelek lenyomatával, azt színes kartonra ragasztva faliképeket alkottunk. A Játszóház alkotásaiból kiállítást rendeztünk. Ebéd után az óriási hőségben pancsolással, fürdőzéssel, majd hideg dinnyével hűsítettük magunkat. A délutáni pihenő és a vacsora után “KI MIT TUD?”-on mutatták meg a vállalkozó kedvű művészek tehetségüket. Többféle táncprodukció, rajzbemutató és mazsorett is látható volt a vidáman és nagy lelkesedéssel előadott produkciók között. A zsűri sok-sok dicsérettel és gratulációval illette a vállalkozó kedvű résztvevőket és persze a jutalom és díjazás sem maradhatott el. Este miniMozipiknik keretében mesefilmet vetítettünk a gyerekeknek. Popcorn majszolgatással tettük még hangulatosabbá az éjjeli mozis feelinget a gyerekek nagy örömére.

Csütörtökön is gyönyörű és nagyon meleg napra ébredtünk. A táborozó mazsorettekhez meghívtuk Szabó Ferencet, aki mazsorett és twirling edzés keretében botforgatást, technikai és gyakorlati oktatást tartott a kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Örömmel láttuk, hogy azoknak a gyerekeknek akiknek ez a tevékenység eddig új és ismeretlen volt, lelkesen ismerkedtek a sporttal és próbálták ki a botforgatást. Akinek nem volt kedve mazsorettezni Trembeczkiné Klárika néni vezetésével kézműveskedéssel, a többiek társasjátékozással, kirakózással, sportjátékokkal vagy éppen pihenéssel, könyvlapozgatással töltötték el a délelőttöt. Elkészítettük a tábor ÉLMÉNYFÁ-ját amelyre a gyerekek felírták egy szóban a táborban szerzett élményeiket, érzéseiket. Ebéd után arcfestés is színesítette a délután programját. Braun Zsuzsa és Fazekasné Lénárt Bernadett gyönyörű mintákat festett a gyerkőcök arcára. Kívánság szerint készültek a szebbnél-szebb virágok, pillangók, vidám állatos festett arcdíszek. Este családi napot szerveztünk, melyre szeretettel hívtuk és vártuk a táborozó gyerekek szüleit, testvéreit. Somosi László finom babgulyást főzött a táborozók és vendégek számára. Lángost is sütöttünk, amely nagy sikert aratott. Remek hangulatban telt az este ahol a beszélgetések alkalmával új barátságok, ismeretségek születtek a szülők között is, mely külön öröm volt a szervezők számára. Az este meglepetést is tartogatott. A gyerekek egész héten többféle táncos koreográfiával készültek. Sok-sok vidám produkciót láthattunk, melyet a kicsik-nagyok, fiúk-lányok egyaránt  szuper hangulatban és óriási lelkesedéssel adtak elő a szülők és vendégek nagy meglepetésére. A mini XFactornak hatalmas sikere volt. A jó hangulatú buli késő estig tartott. Majd a szülők hazatérése után a táborlakók egy éjjeli fürdőzéssel búcsúztatták a csütörtöki tartalmas napot.

Pénteken Sütő Barbara látogatott el hozzánk. Bűnmegelőzésről, veszélyfelismerésről, a biztonságunkról és a ‘baj’ esetén való teendőinkről, segítségkérésről beszélgetett a gyerekekkel. Kisfilmekkel tette még változatosabbá és érthetőbbé a bűnmegelőzés fontosságát mindannyiunk számára. A gyerekek nagy aktivitással vettek részt a beszélgetésben. A hét végére igazi közösséggé kovácsolódtunk, hiszen a csapatokban elvégzendő feladatok, versengések, közös játék, ismerkedés, medencézés, barátkozás mind-mind hozzájárultak ehhez. Vidám feladatokkal tettük még emlékezetesebbé a délelőttöt. Volt pillangókeresés, csokievés, teregetős játék, flakonadogató, lufifújós és kincskereső ügyességi játék is. A vetélkedők alkalmával a közös cél megvalósítása érdekében fiúk és lányok egyaránt a legtöbbet hozták ki magukból, így joggal lehettek büszkék eredményeikre, melyet ajándékkal jutalmaztunk. Délután értékeltük a hetet, táborzárás után következett a csomagolás és készülődés a hazautazásra.

A III. ÉLMÉNYTÁBOR minden résztvevőjének köszönet a részvételért, a lelkesedésért, a remek hangulatért. Külön köszönet a szervezésben, lebonyolításban segédkező szülőknek, egyesületi tagoknak, önkénteseknek, támogatóknak.

A tábor képes beszámolója önmagáért beszél és bár közel sem tudja visszaadni azt a fergeteges hangulatot, ami nap, mint nap átjárta a tábort, egy kis ízelítőt adhat az ott eltöltött felejthetetlen hétről.

Jövőre újból találkozunk!!

A Sárospataki Plasztik SE beszámolója

Feltöltő

Fel