Rendkívüli testületi ülést tartottak a képviselők

Júliusban nincs testületi ülés, azonban voltak olyan aktuális napirendek, amelyeket muszáj volt idő előtt megtárgyalniuk a képviselőknek, ezért rendkívüli testületi ülést tartottak. A részletekről Aros János számolt be.

„Módosítottuk a települési támogatásról szóló önkormányzati rendeletet egy korábbi képviselő-testületi döntésünknek megfelelően.

Döntöttünk a Zemplén Televízió Közhasznú Nonprofit Kft. társaságnak nyújtandó pótbefizetésről, hiszen a legutóbbi taggyűlésen az a döntés született, hogy a törzstőkét levisszük a jelenlegi összegről 3 millió forintra, majd döntöttünk a pótbefizetés módjáról is.

Új közbeszerzési szabályzat elfogadására került sor, hiszen a közbeszerzési törvény módosulásával most olyan könnyítéseket tettünk bele a saját közbeszerzési szabályzatunkba, amelyet a közbeszerzési törvény még megenged. Az új szabályzat lehetővé teszi, hogy a közbenső döntéseket mi készítsük elő, és már csak a végleges döntés kerüljön majd a képviselő-testület elé.

Két támogatási kérelem érkezett hozzánk, mindkettő a Magyar Nemzeti Múzeum Rákóczi Múzeumától. Örömmel teljesítjük ezeket a kéréseket, hiszen mindkettő olyan hagyományos rendezvény lebonyolításához fog egy kis önkormányzati támogatást nyújtani, amelyre nagy számmal jönnek a turisták Sárospatakra, és előszeretettel látogatnak el a helyiek is. Mind a két kérelmet 100-100.000 forinttal támogattuk.” – nyilatkozta a polgármester.

Feltöltő

Fel