A legnagyobb tokaj-hegyaljai felvásárló megkezdi a szerződéskötést a szüreti felvásárlásra

Idén is a minőségen a hangsúly

Tolcsva, 2018. július 18. – A Grand Tokaj Zrt. Tokaj-Hegyalja legnagyobb felvásárlójaként és borászataként a korábbi évekhez hasonlóan különféle minőségi és terméskategóriában több mint 1000 helyi kistermelővel megkezdi a szerződéskötést a szőlő felvásárlására.

 

A korábban Tokaj Kereskedőház néven ismert nemzeti tulajdonban lévő vállalat, a Grand Tokaj Zrt. 2013-ban hirdette meg minőségi megújulási programját, amelynek eredménye minden borkategóriában érezhető. Rangos hazai és nemzetközi borversenyek díjai bizonyítják, hogy Áts Károly főborász vezetésével a mindennapok borát is magas minőségben elkészíteni képes legnagyobb tokaji borászat jó úton jár.

Ehhez elengedhetetlen a minőségi szőlő tudatos és ellenőrzött felvásárlása, amelyhez a szerződéskötést most kezdi meg a Grand Tokaj, számos helyi család biztos megélhetését segítve. Több mint 1000 kistermelő kap felkérést a napokban a bevált elektronikus értesítés útján a felvásárlás részleteiről.

A szőlő jelenlegi érettségi állapota alapján idén egy jó évjáratra és a szokásoshoz képest két héttel korábbi szüreti kezdésre számítunk – közölte Goreczky Gergely, a Grand Tokaj Zrt. vezérigazgatója. Az ültetvényellenőrzés során kiválasztott parcellákról több terméskategóriában közel 90 ezer mázsa szőlő felvásárlása is lehetséges a legnagyobb tokaji borászatnál az évjárat függvényében.
A borpiaci viszonyokhoz és a termelési célokhoz igazodva, illetve a hegyközségi ajánlásokat is figyelembe véve a Grand Tokaj Zrt. tartani tudja a tavalyi felvásárlási árakat. Ez azt jelenti, hogy az eredetvédett tokaji borok alapanyagát adó tokaj (OEM) szőlő ára legalább 100 Ft/kg lesz a 2018-as szüret során, de fajtától és mustfoktól függően 140-250 Ft/kg között is lehet.

Goreczky Gergely a szerződéskötések megkezdéséről és a felvásárlási árakról szólva hozzátette: kölcsönösen jó együttműködésre törekszünk a szőlőtermelőkkel az egyre jobb minőségű alapanyag előállításáért. Bár a nemzeti társaság borainak értékesítése újra folyamatosan növekszik, a Grand Tokajnak rendkívül erős nemzetközi versenyben kell helytállnia a száraz és édes tokaji boraival, aminek alapvető feltétele a magas minőség és a borvidéki szereplők összefogása.

A Grand Tokaj Zrt. közleménye

Feltöltő

Fel