Felújítják a Carolina Óvoda bölcsődei szobáit

A Carolina Óvoda és Bölcsőde épületére a legutóbbi bővítés során emeletráépítés történt és ekkor nyerte el jelenlegi formáját, de a bölcsődét magában foglaló földszinti épületrész kimaradt a felújításból, a bölcsődei funkció fejlesztése a korábbi projektben nem volt támogatható. Azóta már a bölcsődei szobák elavulttá váltak, hisz akkor is óvodai csoportszobából lettek kialakítva. Éppen ezért gondolta úgy a vezetőség, hogy két csoport felújítására pályázatot nyújtanak be. Szerencsére tavaly sikeres elbíráslásban részesültek, így közel 60 millió forintból reformálják meg a részleget.

“Hála égnek sokszor voltak kiírva bölcsődei pályázatok, melyekre többször is jelentkeztünk. Ezeken azonban akkor még nem sikerült nyernünk, mert a csoportszobák állapota elég jónak bizonyult. Negyedszerre pályáztunk, amikor is végre sikeres lett a bírálat, és közel 60 millió forintos összeget szánhatunk a bölcsődére. A két csoport amelyet „felújítunk” azokat helyileg máshová tesszük, és két olyan volt óvodai csoportszobába kerülnek a földszinten, melyek használaton kívül voltak évek óta.

A mostani pályázatból kettő új bölcsődei foglalkoztató, két új mosdóhelység, egy közös öltöző és irattár valósul meg, egy gondozónői szoba a felnőtteknek és egy elkülönítő rész is rendelkezésre fog állni, de lesz egy nagyon szép tornaszoba is a gyerekek számára, mely a jelenlegi bölcsődei részben kerül kialakításra. Az ezelőtti rész szintén felújításra kerül.

A felújított két csoporthoz tartozik majd 1-1 fedett terasz is, melyekre követlen kijárat lesz a csoportszobákból. Itt levegőzhetnek, akár tízóraizhatnak is majd a kicsik.

Aminek pedig nagyon örülünk, hogy teljesen új berendezések és felszerelések kerülnek elhelyezésre a szobákba, és a legkorszerűbb elemeket kapják a gyerekek!” – mondta Lendvainé Szendrei Ágnes, az óvoda vezetője.

A pályázatnak köszönhetően a bölcsőde udvara is megújul. Az összes jelenlegi eszköz kikerül és új játszó elemeket helyeznek majd el az udvarra. A vezető azt is elmondta, hogy a harmadik bölcsődei csoport egyenlőre marad a jelenlegi helyén és továbbra is 36 férőhelyes marad a bölcsi.

Feltöltő

Fel