Összefoglaló az júniusi képviselő-testületi ülésről

Sárospatak Város Önkormányzatának június havi képviselő-testületi ülésének legfontosabb napirendjeiről, Sikora Attila, alpolgármester számolt be.

Javaslatot hallgattunk meg a 2018. évi költségvetés módosításáról. Az időközben történt események átvezetésére és a pénzügyi dolgok módosítására került sor, mely azt eredményezte sajnos, hogy 40 millió forintról 47,5 millió forintra nőtt az az összeg, melyet állami támogatásból szeretnénk majd kérni.

A közösségi együttélés alapvető szabályairól szóló rendeletünket szerettünk volna módosítani, mely már egy 2015-ös rendelet. Ebben kitérünk arra, hogy miként kell a közterületeket a magánporták előtt rendben tartani. Most a téli síkosságmentesítést és a nyári fűnyírást szerettük volna konkretizálni, hogy mi is az a tevékenység ezekkel kapcsolatban, amelyet a lakosoktól elvárunk ezek után. Szerettük volna ezzel felhívni a figyelmet arra, hogy pl. a Sárospataki Kommunális Szervezet dolgozói nem tudják olyan ütemben vágni a füvet a nyári időszakban, mint ahogy azt az itt élők elvárnák. Azonban ennek a rendeletmódosításnak a mikéntje komoly vitát váltott ki a testületünkben, így nem fogadtuk el, visszakerül átdolgozásra.

Javaslatot hallgattunk meg a II. féléves munkatervéről az Önkormányzatnak, valamint a Gondozási Központnak is átadtunk egy kerítésrészt mely az épületükhöz tartozik.

Javaslat hangzott el a Nemzeti Vár- és Kastélyprogram keretein belül megvalósuló fejlesztésekhez szükséges ingatlanvásárlásokról is. Jelen esetben két olyan ingatlan vásárlásáról döntöttünk, melyek a felújításhoz szükségesek. Természetesen nem a teljes ingatlant vásároljuk meg, csak a kerteknek azon részét, melyek érintettek a felújításban. Az ingatlanbecslő általi összeget mindkét ingatlantulajdonos elfogadta, így ez a két vásárlás megtörténhet.

A Carolina Óvoda és Bölcsőde vezetői pályázatáról is döntöttünk. Egy pályázat érkezett be hozzánk, melyet testületünk, a bizottságok és az óvoda nevelőtestülete is 100%-ban támogatott, így az elkövetkező öt évben is Lendvainé Szendrei Ágnes vezeti az óvodát, mindenki legnagyobb megelégedésére.

Döntöttünk még első lakóingatlanhoz jutók támogatásáról is. A mostani jóváhagyott kérelmekkel együtt összesen idén már nyolc családot támogattunk.” – nyilatkozta Sikora Attila.

Feltöltő

Fel