Bethlentől Rákócziig ÚJRA!

A Bethlen Gábor Hagyományőrség Egyesület ismét megméretteti magát a „hajdúmenetelésben”, s Kassától Sárospatakig gyalogolnak, hogy aztán egy egész hétvégén keresztül ostromolhassák Rákóczi dicső várát!

Az erdőn, mezőn, hegyen, völgyön át tartó út egy mai, modern, jól felszerelt túrázónak sem lenne könnyed kihívás, azonban ezen kivételes férfiak nem a mai korunknak megfelelő felszerelésben indulnak útnak! Kitétel ugyanis, hogy korhűek legyenek, így ennek rendje – módja szerint teljes XVII. századi menetfelszerelésben, mindenféle technikai kíséret vagy segítség nélkül teszik meg ezt a közel 80 kilométeres távolságot! Tovább nehezíti az is, hogy erre az 5 napra, csak annyi élelmet és vizet fogyasztanak, amennyit magukkal tudnak vinni.

Az Egyesület „kulturális misszióként” tekint az útra, mely a kassai Rodostó Múzeumot és a sárospataki Rákóczi-várat úgy köti össze, hogy közben végig járják Zemplén útba eső kolostorromját, várait, hegyi falvait, Tokaj pincéit. Mindeközben garantált a jó kedv és a jó levegő a gyönyörű látnivaló mellé!

A részletes útvonal:

2018. július 16-20.

07.16. Hétfő: Kassa – Eszkáros – Hollóháza – Füzér

07.17. Kedd: Füzér – Telkibánya – Potácsház

07.18. Szerda: Potácsház – Amadé vár – Regéc

07.19. Csütörtök: Regéc – Solymos vára – Komlóska

07.20. Péntek: Komlóska – Hercegkút – Sárospatak

MNM Rákóczi Múzeuma

Feltöltő

Fel