Az ötödik Mazsorett és Fúvószenei találkozó

Az elmúlt héten ötödik alkalommal került megrendezésre a Mazsorett és Fúvószenei Találkozó Sárospatakon. A rendezvény A Művelődés Háza és Könyvtára valamint a Sárospataki Plasztik Kulturális, Szabadidő és Sport Egyesület közös szervezésében valósult meg.

Mivel idén a jubileumi ötödik találkozót rendeztük meghívtuk az elmúlt évek fellépőit. Ez a rendezvény egyértelműen igazolja, hogy kulturális intézményünk és civil szervezet között eredményesen működik a közös munka és ennek köszönhető, hogy 2014 óta minden nyáron megvalósult a mazsorett csoportok Makovecz téri találkozója. Az elmúlt években intézményünk igyekezett olyan anyagi forrást teremteni, hogy a megye számos pontjáról meghívott együttesek és a távolabbról érkezők is részesei legyenek a júliusi programnak.

A menet fél 6-kor indult a Makovecz térről és rövid városközponti figyelemfelhívásukkal sok-sok érdeklődőt vonzottak, hívogattak a térre. A mazsorett csoportok látványos, zenés utcai felvonulását a Csomasz Brass Band kísérte.

A rövid megnyitó és köszöntő után 18 órakor kezdődött a bemutató, amelyre népes számú érdeklődő volt kíváncsi idén is. A felsőzsolcai Csomasz Brass Band és a miskolci Theater Brass gondoskodott a jó hangulatról, számos ismert és kevésbé ismert, fülbemászó dallamot megszólaltatva.

A találkozón fellépet a Mistral Mazsorett Csoport Kisvárdáról, a sátoraljaújhelyi Holdfény, Kiscsillagok és az Újholdfény Mazsorett Csoport, a Miskolci Mazsorett Együttes Senior csoportja, a Sajószentpéteri Gyöngyszem Mazsorett Csoport, a Tiszakarádi Mamirett Csoport a Vajai Mazsorett Csoport és a Sárospataki PLASZTIK SE mazsorett csoportjai.

E nap szakmai szempontból is fontos volt a mazsoretteknek. A Sárospataki PLASZTIK SE felkérését elfogadta Tóthné Szabó Gabriella mazsorett oktató, a Debreceni Maskara Alapítvány művészeti vezetője,  Bódiszné Hajnal Alíz és Szilágyi Zoltánné, aki alapító tagja az 1994-ben létrejött Magyar Fúvószenekari és Mazsorett Szövetségnek, valamint a 2004-ben alakult Magyar Twirling Szövetségnek. A zsűri a bemutatók végén tanácsokkal, észrevételekkel segítette a csapatok további munkáját.

A nagy sikerű találkozó végén a szervezők emlékkupával és emléklappal köszönték meg a fúvószenekarok és mazsorett csoportok közreműködését. Az öt éves jubileumot pedig tortával ünnepelték.

(Az értékelésen készült képekért köszönet a PLASZTIK SE-nek!)

A Művelődés Háza és Könyvtára
Sárospataki Plasztik Kulturális Szabadidő és Sport Egyesület

Feltöltő

Fel