A Comenius Campus diplomaátadó ünnepsége

Az Eszterházy Károly Egyetem Comenius Campusa 2018. június 29-én, A Művelődés Háza Színháztermében tartotta diplomaátadó díszünnepélyét.

Tíz órakor megszólalt a Makovecz téren a harangjáték, majd az Elnökség a Campus bejáratán kilépve vonult át A Művelődés Házába. A Pataki diák szobránál egy végzős tanító és óvodapedagógus hallgató, egy jubiláló pataki öregdiák tanítónő, valamint a Comenius Campus Hallgatói Önkormányzatának képviselője is csatlakozott a menethez.

A színházteremben elsőként az Eszterházy Károly Egyetem Comenius Campusának főigazgatója, Dr. Kelemen Judit köszöntötte a megjelenteket, majd megtartotta ünnepi beszédét és sikeres életet kívánt a frissdiplomásoknak. Őt követően György Lara és Stumpf Máté, a Carolina Óvoda és Bölcsőde óvodásainak versét hallgatták meg a jelenlévők, majd Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő osztotta meg ünnepi gondolatait.

A Sárospataki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanulói, Karai Anna Kinga és Hochvart Márton versmondása következett, akik után Girhiny Krisztina Anita óvodapedagógus búcsúzott végzős hallgatótársai nevében, majd visszaadta a főiskolás diákévek helyszínének, Sárospatak Városának kulcsát Sikora Attila alpolgármesternek.

A búcsúzó szavak után az EKE Comenius Campusának végzősei az egyetem rektorától és a campus főigazgatójától egy kézfogást követően átvehették több éves munkájuk gyümölcsét, a diplomájukat, majd Szalmás Alíz, a campus Hallgatói Önkormányzatának nevében elbúcsúzott a végzősöktől. Ezt követően Géresi Gabriella és Vaszil István egy búcsúdallal köszöntek el a diplomásoktól.

Az ünnepségen kerültek átadásra a jubileumi díszoklevelek is, melyeket Dr. Liptai Kálmán, Dr. Kelemen Judit és a Pedagógusok Szakszervezete Sárospataki Járási Szervezetének titkára, Sikora István nyújtottak át a szépkorú pedagógusoknak, akik nevében Sipos Istvánné, gyémántokleveles tanító mondta el ünnepi gondolatait.

Több jutalmat is átadtak a diplomaosztón. A Magyar Comenius Társaság elnöke, Dr. Földy Ferenc oklevelet és könyvjutalmat adott át Noszály Kamilla végzős tanítónak, aki a főiskolás évek alatt kiváló tanulmányi eredményt ért el és bizonyította hivatása iránti elkötelezettségét.

A Kiss Sándor Alapítvány Kuratóriumának elnöke és a Ködöböcz József Alapítvány Kuratóriumának tagja, Feróné Komolay Anikó ny. főiskolai docens elismerős okleveleket és pénzjutalmakat adott át az arra érdemesnek talált végzősöknek. A Kiss Sándor Alapítvány 2018. évi “Kiválósági díját” Kocsis Kitti óvodapedagógus vehette át, míg a Ködöböcz József Alapítvány díját Palkovics Lilla óvodapedagógusnak ítélték oda.

Lyceum Pro Scientiis Alapítvány idei díjazottjai Girhiny Krisztina Anita óvodapedagógus és Kántorné Buchla Adrienn tanító, akik egyenként 50 000 Ft-ban részesültek kiemelkedő tanulmányi teljesítményükért és közéleti tevékenységükért. A díjat Tamás Erzsébet, az összeg felajánlója adta át.

További fotók >>>

Feltöltő

Fel