Útfelújítások és vasúti átjáró lezárások szerte a városban

Mozgalmasnak ígérkezik a nyár a közlekedés szempontjából (is) városunkban, melyhez nagy türelmet kér az Önkormányzata a lakosságtól. Sorra kezdődnek el azok az útfelújítások, melyeken hónapok óta dolgozik a vezetőség és a kivitelezők. Azonban más beruházók is megkezdik városszerte a munkálatokat, így sok egyeztetés szükségeltetett ahhoz, hogy a közlekedők a lehető legkisebb és legkevesebb fennakadásban részesüljenek. A hamarosan kezdődő útfelújításokról és a várható vasúti átjáró lezárásokról Cziráki Zsolt, az önkormányzat Műszaki és Kommunális Iroda vezetője számolt be.

A MÁV általi felújítás már évek óta zajlik, mely eddig érezhető volt a vasúti közlekedésben, azonban most már a közútiban is, hiszen jelenleg is le van zárva a Kazinczy utcai vasúti átjáró, mely így megbolydítja a közlekedést. A lezárás június 30-ig tart, majd a Széchenyi utcai vasúti átjáró kerül lezárása és ott folytatódnak a munkálatok. Ez is némi forgalomelterelést jelent majd a városban.

A napokban kezdődik a Határ utcai aszfaltozás és burkolat felújítás is. Ez az ott élőket és közlekedőket érinti majd elsősorban, de kérünk mindenkit, hogy fokozott figyelemmel közlekedjen azon a területen. Terveink szerint az itteni felújítás július közepére be is fejeződik.

Várhatóan augusztusban indul majd meg a Herczeg utcának a teljes felújítása és a járda és kerékpárút kiépítése. Ennek kivitelezése elhúzódik majd az őszi időszakra.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésében lévő Táncsics utcán már a napokban is észlelhető némi fennakadás, hiszen megkezdte az út felújítását az üzemeltető. A Közút azonban a nyár folyamán egy nagyobb beruházást is végrehajt Sárospatakon. A 37-es úton lévő körforgalomtól (a Wesselényi és Erdélyi úton keresztül a Bodrog hídig) egészen a Vajdácskai elágazásig felújítja az átmenő utat, mely kezdése szeptemberben várható.

Várhatóan július 2-án megindul az a beruházás, amelyre évek óta készülünk. Ez nem más, mint a szennyvízderogációs pályázat. Míg ez folyik, komoly fennakadásokra kell majd számítania a közlekedőknek, hiszen a szennyvízhálózat jelentős része az úttestben helyezkedik el, így azt fel kell bontani.” – mondta az irodavezető.

A város vezetősége kellő türelmet és megértést kér a lakosságtól. Próbálnak minden felújítást megfelelően összehangolni, hogy a közlekedőket a lehető legkevesebb kellemetlenség érje.

A várható útfelújításokról folyamatosan hírt adunk majd!

Feltöltő

Fel