Múzeumok Éjszakája a Sárospataki Képtárban

A pocsék időjárás ellenére is szép számú érdeklődő kereste fel a Sárospataki Képtár Múzeumok Éjszakáján szervezett programjait. Mint minden évben az idén is sokszínű, érdekes programokkal várta a Képtár a látogatókat.

A korábban is nagy népszerűségnek örvendő borkóstolás tárlatvezetéssel most sem maradhatott el. A tokaji Ászok Borház borai mellé Domján József művészetéről és életútjáról mesélt Bordás István képtár vezető. Andrássy Kurta János fia, Andrási Bálint is visszatérő vendége a programnak. Az idén egy olyan összeállítást készített, amelyben az édesapja szobrainak irodalmi vonatkozásait mutatta be a közönségnek. Egy-egy szobor történetét mesélte el úgy, hogy ahhoz irodalmi idézetek is választott, melyet Tallárom Réka olvasott fel.

A „kicsik” sem maradhattak ki a programkínálatból. Egész este lehetőségük volt különböző művészeti technikák kipróbálására. Különösen népszerű volt a nyomatkészítés. A mese sem hiányozhatott. Lapis-Lovas Anett papírszínházi előadásai szórakoztatták a résztvevő gyerekeket. A program vége felé egy apuka meg is jegyezte, hogy egy igazán szép estét lehetett eltölteni a Képtárban, hisz mindenki talált magának való tartalmas szórakozást.

Bordás István
Képtár vezető

További fotók >>>

Feltöltő

Fel