Összefoglaló az májusi képviselő-testületi ülésről

Sárospatak Város Önkormányzatának május havi képviselő-testületi ülésének legfontosabb napirendjeiről, Sikora Attila, alpolgármester számolt be.

Az első napirendek között a Patakhő Energiaszolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság, a  ZEMPLÉNI Vízmű Korlátolt Felelősségű Társaság, a Zempléni Z.H.K. Hulladékkezelési Közszolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság illetve a Zemplén Televízió 2018-as évi pénzügyi és üzleti terveit, illetve 2017-es működésükről szóló beszámolókat hallgattuk meg. Az említett négy cég jól gazdálkodott a korábbi évben, az idei pénzügyi terveiket pedig elfogadtuk.

Beszámolót hallgattunk meg a Vay Miklós Református Szakgimnázium, Szakközépiskola és Diákotthonban 2012-2018. tanévekben folytatott intézményi tevékenységről, melyről Dr. Téglás Zsolt igazgató beszélt. Ennek a beszámolónak az aprópóját az adta, hogy 2012-ben döntött úgy képviselő-testületünk, hogy átadja a Református Egyházkerület működtetésébe az intézményt. Letelt az első hat év – hiszen úgy fogalmaztuk meg anno a szerződést, hogy 6+6 évre adjuk át az iskola működtetését – és kíváncsiak voltunk, hogy az elmúlt időszak hogyan is telt el, ezért kértük meg a beszámoló elkészítésére igazgató urat. Mindannyian azon a véleményen voltunk, hogy az eltelt hat évben a Református Egyházkerület nagyon jó gazdája volt az iskolának, akár működését tekintve, akár pedig az épületek (felújítások, bővítések stb.) tekintetében is igyekeztek kihasználni azokat a pályázati lehetőségeket amelyek adódtak. Az oktatás területén is megpróbáltak megfelelni a helyi igényeknek, új szakokat indítottak és növelték a gyermeklétszámot úgy, hogy ingyenes kollégiumi férőhelyet is biztosítottak a diákok részére. Elmondható tehát, hogy jó az együttműködés, így természetesen a következő hat évben is a Református Egyházkerület működteti majd tovább az intézményt.

Egy olyan változás is napirendre került, mely érinti a város lakosságának egy részét. Ismét egy fogorvosi praxisváltozást kellett elfogadnunk. Molnárné Dr. László Noémi Kinga doktornő két éve vette át a praxist, ám idén szeptember 1-től visszaadja ezt. Helyére Dr. Kardos Andrea  érkezik majd. A váltásra azért van szükség, mert László Noémi továbbtanul és a jelenlegi törvények szerint a rezidensképzésnek csak akkor lehet tagja, ha ott dolgozik, ahol ez a rezidensképzése zajlik, tehát nem vihet közben magánpraxist. Ezért kell átadnia most a jogot, melyet a Bodrog Dentál Kft. vesz meg és az ő alkalmazásukba kerül majd Dr. Kardos Andrea a II. számú fogorvosi körzet praxisába szeptember 1-től. A rendelési hely és idő semmiben sem fog változni.

Beszámolót hallgattunk meg a Gyermekjóléti Szolgálat vezetőjétől, aki a gyermekvédelmi feladatok 2017. évben történt ellátásáról beszélt. Nagyon sokrétű és fontos munkát végez ez a központ, az esetszámok is azt mutatják, hogy sajnos igen sok alkalommal van szükség van rájuk. Tavaly több, mint 6780 alkalommal volt valamilyen kapcsolatfelvételük családokkal. Reméljük, a jövőben is számíthatunk rájuk. Szerencsére van egy nagyon jól kialakult jelzőrendszerük, így másokkal is sikeresen együttműködnek.

Döntöttünk egy magasabb vezetői pozíció véglegesítéséről is. A Sárospataki Kommunális Szervezet vezetői állását egy hónapja meghirdettük, melyre két jelentkezés érkezett be. Képviselő-testületünk úgy döntött, hogy a következő három évben Farkas Szabolcs fogja betölteni a pozíciót, így ő lett a Kommunális Szervezet új vezetője. Béli Zoltánnak, a korábbi igazgatónak köszönjük a hat éves tevékenységét.” – nyilatkozta Sikora Attila.

Feltöltő

Fel