Megjelent Darmos Csaba új könyve

Sokan csak tánctanárként ismerik a Sárospataki Alapfokú Művészeti Iskolából, pedig több annál. Darmos Csaba hobbija az írás, nemrégiben jelent meg második kötete, melynek címe Destinée.

Csaba 14-15 éves korában kezdett el írni, eleinte csak verseket. Később főiskolán egy tanárának mutatta meg ezeket aki azt mondta, bőbeszédűsége miatt lehet hogy regényekben jobban ki tudná fejezni magát. Aztán elkezdett novellákat írni, majd 2013 novemberében jelent meg első regénye, A Napba öltöztetett lány címmel. Míg akkor a cím volt meg először, most azon gondolkodott a legtöbbet. A Destinée-nek a története szépen kerekedett az idő folyamán, és igencsak összetettre sikerült.

A Destinée című könyv sokban kötődik Sárospatakhoz, sokszor itt játszódnak az események a Bodrog-partján vagy a városban. Története egy fiatal fiúnak a felnőtté válásáról szól, mindenféle buktatókkal amiket ismerünk mi, akik már lassan felnőtté váltunk.

A Destinée szó sorsot vagy végzetet jelent. Az ismertetőbe pedig azt írtam, hogy talán attól sikeres vagy sikertelen egy élet, hogy mennyire tudunk megküzdeni azokkal a végzetes, vagy nem várt eseményekkel, amelyek az embert érik élete során. Erről szól a könyv, hogy miként is nő fel egy ember, hogy hogyan tudja ezeket a történéseket átvészelni, feldolgozni. Van benne egy kis néptáncos vonal, hogy ne nagyon szakadjak el az eredeti szakmámtól, de akad még benne katonaság, szerelem és akció is. Úgy gondolom, elég összetett lett a könyv.

Van ám egy alcíme is, a „Bodrog-partiaknak”. Ez azért van így, mert nagyon sok mindenki inspirált a könyv megírásakor azok közül az emberek közül, akikkel a Bodrog parton együtt nőttem fel.” – mondta az író.

Darmos Csaba második kötetét magánkiadásba adatta ki, így aki szeretné megvásárolni a Destinée című könyvet az keresse az írót a Sárospataki Alapfokú Művészeti Iskolában.

Feltöltő

Fel