A Zene Ünnepe Sárospatakon

Idén már nyolcadik alkalommal került megrendezésre A Művelődés Háza és Könyvtára által a Zene Ünnepe rendezvénysorozat Sárospatakon. Június 15-16-án a város több pontján is zene csendült fel, hol egy kicsit komolyabb, hol pedig rockosabb dallamok.

Június 15-én, pénteken délután a Hild téren gyülekeztek a Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és növendékei, hiszen ők nyitották meg a Zene Ünnepét. Az egy órás koncert alatt számos hangszert mutattak be a zenészek, melyet nagy tapssal jutalmazott a népes közönség is. Őket követően egy kicsit komolyabb dalok csendültek fel a Sárospataki Képtárban, ahol a Művelődés Háza Kamarakórusa adott koncertet. Sándor Zoltán vezényletével ők is órán át szórakoztatták a jelenlévőket.

Az első nap a Makovecz téren fejeződött be, ahol a III. Sárospataki Sörfesztivál is megrendezésre került. A hatalmas sörsátor alatti színpadra először a Small Track lépett, majd egy helyi érdekeltségű csapat, a Rokonok Zenekar csapott a húrok közé. A sör és a férőhelyek is szépen fogyatkoztak, amikor is megkezdődött a Cold Shatterhand koncertje. A fiúk a blues és rock műfajának legismertebb darabjait igyekeztek minél egyedibb köntösben színpadra vinni, ami a jelenlévőknek is nagyon tetszett.

Másnap, szombaton délután a 37-es Zenekar állt először színpadra a Makovecz téren. Rock zenétől volt hangos a főtér, melyet a Boris and the Bacons sem szakított meg. A hercegkúti zenészek a garázsrock műfajában erősek, de dalaik között az ős-rock vonal is képviseltette magát. Este kilenckor pedig a Roy és Ádám Trio lépett a színpadra. Roy és Ádám már a kilencvenes évek eleje óta együtt zenélnek, 2006-tól azonban jelenlegi dobosukkal, Csányi Zoltánnal együtt trio felállásban folytatták zenei karrierjüket. Patakon még nem jártak, de igazán jó kis koncertet adtak, melyben régi és új dalaik is felcsendültek. A közönség nagy tapssal köszönte meg a csapat koncertjét.

A Zene Ünnepe és a Sörfesztivál programjai pedig mindkét éjjel Retro Discoval zárultak, mely szintén nagy sikert aratott a látogatók körében.

Fotók egy részéért köszönet A Művelődés Házának!

Feltöltő

Fel