Pataki ovisok jártak a Sárospataki Rendőrkapitányságon

Hasznos ismeretekkel gazdagodhattak a sárospataki ART ÉRT Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda ovisai a Sárospataki Rendőrkapitányságon tett látogatás alkalmával 2018. június 1-én. A gyerekek nagy örömmel és érdeklődéssel érkeztek meg a Rendőrségre.

A kicsik a látogatás során a rendőrségi épületet körbejárva ismerkedhettek meg a rendőrség feladataival, az alkalmazott eszközökkel, felszerelésekkel. Izgalmakban bővelkedő látogatásban volt részük.

A gyerekeket Sütő Barbara főhadnagy, a kapitányság körözési- és bűnmegelőzési előadója fogadta, majd Márk Éva törzszászlós szolgálatirányító közreműködésével ismertetésre kerültek a rendőrségi faladatok, a technikai eszközök, a rádiós kommunikáció. A gyerekek elsőként megnézhették az előállító helyiséget, majd betekintést nyerhettek a szolgálatirányítók munkájába is. Nagy élmény volt számukra felpróbálni a nem kis súllyal bíró lövedékálló mellényt.

A gyerekek megnézhették a rendőrség által használt egyik csapatszolgálati védőeszközt, a pajzsot, amit kezükbe fogva, „mögé bújva” próbálhattak ki. Az udvarban szemügyre vehették a rendőrautót, beleülve megnézhették annak felszereltségét. Ezután a kapitányság épületét bejárva megismerhették a rendőrök munkáját.

A látogatás utolsó állomása a bűnügyi osztály technikusi helyisége volt. Sütő Barbara főhadnagy ismertette a nyilvántartásba vétel (rabosítás) szakaszait, majd tenyérlenyomatot készített a kíváncsi résztvevőkről, amit emlékként mindenki hazavihetett.

Végül a csoport egy bűnmegelőzési tanácsokat tartalmazó mesefüzetet, illetve minden gyerkőc ajándékként fényvisszaverő mellényt és fényvisszaverő hátizsákot kapott, ezzel is motiválva őket a közlekedési szabályok betartására.

Sütő Barbara
r. főhadnagy

Feltöltő

Fel