Feltörekvő eredmények a strandkézilabdában

A Sárospataki TC Kézilabda Szakosztálya az elmúlt években meglehetősen nagy hangsúlyt fektetett a strandkézilabda, mint új sportág elsajátítására is, ennek köszönhetően rendkívül szép eredményeket érnek el a fiúk. Külön elismerés számunkra, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség hivatalos országos szinten vette fel versenynaptárába a már az idén 2. alkalommal megrendezett Kajati Gergely Utánpótlás Strandkézilabda Emléktornát.

Május 26.-án megrendezésre került az II. Kajati Gergely Utánpótlás Strandkézilabda Emléktorna, melyen 4 csapat vett részt. Sárospatak csapata I. helyezést ért el Hajdúnánás, Nyíregyháza és Bőcs csapatait megelőzve. Június elején Hajdúnánáson vettek részt  csapataink egy utánpótlás strandkézilabda tornán, ahol ifjúsági csapatunk 1., serdülő csapatunk 4. és U14-es fiú csapatunk pedig 2. helyezett lett. Zánkán a  diákolimpia országos döntőjében ahol 20 csapat versenyzett,  9. helyezést szereztek az Árpád Vezér Gimnázium és Kollégiumot képviselve.

Június 15-17-én pedig a Magyar Kupában fognak szerepelni a felnőtt korosztályban Vonyarcvashegyen, a Balaton partján.

„Habár az előző hetek menetrendje elég feszített volt, mégis kiemelkedően tudtunk szerepelni a tornákon. Megfelelő időt fordítottunk mind a felkészülésre, melynek fontos eleme a pihenés is. Sokat gyakorlunk a Végardó Fürdő területén lévő strandkézilabda pályán, ahol a fiúk az edzés mellett egyben kikapcsolódnak is. Örömmel tölt el, hogy ezt egyfajta szabadidős tevékenységként kezelik és bízom benne, hogy egyre népszerűbb sportág lesz a fiatalok körében.” – mondta Papp József.

Feltöltő

Fel