Újabb rongálót buktatott le a városban kiépített térfigyelő kamerarendszer

Városunk a megye egyik legbiztonságosabb városai közé tartozik. Ezt mi sem mutatja jobban, hogy a bűnügyi mutatók is minden évben egyre lentebb kúsznak, illetve a helyiek is mindent megtesznek annak érdekében, hogy csekély legyen vagy éppen ne is legyen bűneset vagy szándékos károkozás a városban. Azonban sajnos mindig akadnak kivételek, akik és amik miatt Sárospatak Város Önkormányzata néhány évvel ezelőtt egy kamerarendszer kiépítését kezdeményezte. Azóta több rongálást és bűncselekményt is felvett a rendszer, melyekben később így igazságos ítélet születhetett.

„A közbiztonság növelése, valamint az épített értékek megóvása érdekében 2014-ben egy kilenc egységből álló térfigyelő kamerarendszert építetett ki Önkormányzatunk, melyet nem sokkal később további nyolc kamerával bővítettünk, így összesen 17 kamera figyeli a város közterületit. Ami nem is baj, hiszen továbbra is vannak olyanok, akik önös okok miatt tönkretesznek dolgokat a városban. Nemrégiben egy helyi, 20 éves fiatal rongálta meg a Makovecz tér egyik tábláját, azonban az ott kihelyezett kamerának köszönhetően perceken belül meglett az elkövető. Közvetítői eljáráson belül sikerült vele tisztázni az esetet, beismerte tettét, és pénzbírságot róttak ki rá. Köszönet jár a Közterület-felügyeletnek, és a Sárospataki Rendőrkapitányságnak a gyors nyomozói munkáért.” – mondta Aros János.

A polgármester kéri a lakosságot, hogy ha bármit látnak a városban, akár szemetelést, köztéren való italozást vagy rongálást, azonnal szóljanak a Közterület-felügyeletnek vagy a Rendőrségnek, hiszen mindannyiunk közös érdeke, hogy Sárospatak továbbra is biztonságos, nyugodt, csendes város legyen.

Feltöltő

Fel