Akcióban a BerGer Szimat Szolgálat

A  89. Ünnepi Könyvhét és 17. Gyermekkönyvnapok keretében könyvtárunk vendége volt Nyulász Péter író, aki megismertette a gyermekeket a BerGer Szimat Szolgálat megalakulásának körülményeivel, a nyomozóiroda munkatársaival, és azok kalandjaival. 

Nyulász Péter mesés detektívsorozata egy budapesti magánnyomozó iroda rokoni és baráti társaságának kacagtatóan humoros és fordulatos kalandjairól szól. A mesés történetek egyedi jellegzetessége, hogy főszereplő gárdája a kilenc magyar kutyafajtát jeleníti meg, és a további szereplők is valós kutyafajták jellegzetességeit viselik. Ezen felül a kalandok valós helyszíneken játszódnak, így a sorozatban így kiemelkedő szerepet játszik a képi világ. Ezt Ritter Ottó, animációs filmrendező és karaktertervező alkotta meg.

Elsődleges cél, hogy az első olvasó gyerekek számára egy-egy igazi könyv elolvasásának örömét nyújtsa, valamint hogy a szórakoztató irodalmi élmény mellett akár iskolai tanórákon is felhasználható tudást adjon át. A kötetek ezért sok képpel és nagy betűmérettel készültek, a sorozat megalkotásában szakértő partnerként a Tanítók Egyesülete is együtt működött. A kötetekhez tanulást segítő feladatsorok is készültek.

A sorozatban eddig megjelent kötetek:

A fürdők réme
Az ellopott Mikulás szán
A hosszúfülüek kincse

A vetített képes előadás kellően felkorbácsolta az érdeklődést, A Művelődés Háza és Könyvtára jó hangulatú író-olvasó találkozójára száznál is több kisdiák látogatott el a sárospataki iskolákból.

Nyulász Péter köteteit az érdeklődők kikölcsönözhetik a könyvtárunkból.

Kövér Sándorné
könyvtáros

Feltöltő

Fel