„Fogadj el!”- nap az Erdélyiben

„… azért jöttem én, hogy ide hozzam a csodát, mitől szelídebb, és szépül a világ”

Iskolánk, a B.-A.-Z. Megyei Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Sárospataki Tagintézménye 2010 óta szervez „Fogadj-el!”- napot, melyen minden év májusában találkozóra hívjuk Sárospatak nevelési-oktatási intézményeit.

A nap célja:

  • Szeretnénk magunkat megmutatni, hogy látva lássanak, hogy ismerjenek.
  • Szeretnénk, ha tanulóinkkal szemben az esetlegesen meglévő előítéletek helyét a megértés, a támogatás venné át.

A nap üzenete:
Teremtsünk magunknak olyan befogadó környezetet, melyre valamennyien méltán büszkék lehetünk. Hiszen közös a világunk. „Tőled és tőlem szép, színes a világ.”

A nap védnökei: Papp Ágnes ÉTA Országos Szövetség ügyvezető elnöke, Aros János Sárospatak polgármestere

A „Fogadj el!-napot ebben az évben 3 tevékenység köré szerveztük.

  • “Fogadj el!”-nap – Lépj egyet felém sportverseny

Zsinórlabda bajnokságra hívtuk a sárospataki 4 általános iskola (Református Általános Iskola, II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola, “Erdélyi” iskola) és a 3 középiskola (ÁVG, Református Kollégium Gimnáziuma, Vay Református Szakképző Iskola) 6-6 fős csapatát. A középiskolásokkal negyedik csapatként iskolánk tanárcsapata mérkőzött.

Fergeteges hangulat, felszabadult, örömteli játék jellemezte a találkozót.
Ez úton is köszönjük!

  • Sárospatak Város óvodáinak, iskoláinak kulturális találkozója

A Művelődés Háza és Könyvtára színháztermében színvonalas műsorszámokkal köszöntötték és tapsoltak egymásnak óvodások, általános iskolások, középiskolások, valamint a művészeti iskolák képviseletében jelenlévők.

  • Rajzverseny melynek témája, tisztelegve Sárospatak újra várossá nyilvánításának 50. évfordulója előtt: „Közös világunk” – A sokszínű iskolaváros

Arra kértük az alkotókat, hogy A/4-es méretben tetszőleges technikával a saját iskolájukról/óvodájukról készítsenek képet. Több mint 100 gyönyörű alkotást gyűjtöttünk be, melyet a Művelődés Háza földszinti előterében ki is állítottunk. Dr. Lenkey-Tóth Péter festőművész úr felkérésünkre 27 képet kiválasztott abból a célból, hogy azokból a közeljövőben elkészíthessük a „Fogadj el!-nap közös nagy képét. (Ez idáig minden évben a város tanulói a „Fogadj el! –napon közösen készítettek egy nagyobb méretű képet, ezek közül egyet a Tankerületnek, egyet a Polgármesteri Hivatalnak ajándékoztunk).

A kiválasztott képek IDE kattintva tekinthetőek meg!

E nap támogatói:
– Városi Önkormányzat
– Mezőkövesdi Tankerületi Központ
– „Fogyatékos Gyermekeinkért” Alapítvány
– Zöldút Kerékpárkölcsönző
– A Művelődés Háza és Könyvtára
– Eszterházy Károly Egyetem Sárospataki Comenius Campusa
– Miskolci Egyházmegyei Karitász (Páll Miklós)

Ez úton is köszönjük a nap védnökeinek és Sárospatak Város nevelési-oktatási intézményeinek a partnerséget, támogatóinknak a segítségnyújtást, vendégeinknek, az érdeklődőknek a megtisztelő jelenlétet.

További képek >>>

Az Erdélyi János Általános Iskola beszámolója

Feltöltő

Fel