Átadták az STC Sporttelepen épült műfüves pályát

2011-ben a TAO bevezetésével a Sárospataki Torna Clubnak lehetősége nyílott arra, hogy a sporttelepét megújítsa. Így a TAO-nak és más forrásoknak köszönhetően korábban a centerpálya felújítására került sor, majd a kiszolgáló épületet, vagyis az öltözőket alakították át és létrehoztak egy ökölvívó termet, valamint egy rekortán pályát is kialakítottak. Múlt évben pedig egy sikeres pályázati elbírálás után jelentették be, hogy 190 millió forintból egy új műfüves pályát (90x53m-es) alakítanak ki és a meglévő lelátók fedése is megvalósul, mi több, új lelátókat is építenek. A munka a sporttelepen befejeződött, a pálya elkészült, melynek ünnepélyes átadására tegnap került sor.

Egy 90x53m-es megyei I. osztályú és NB III-as mérkőzések lejátszásra is alkalmas műfüves pályát adtak át a Sárospataki Torna Club Sporttelepén. A Klub sikeres pályázatának köszönhetően most egy modern és új pályát használhat majd mindenki. Az ünnepélyes átadón Dr. Hörcsik Richárd köszöntötte a megjelenteket, majd elmondta:

„Minden ami most épül, az befektetés a jövőbe, hiszen a jövő nemzedékének építjük mindazt ami az elmúlt évek során megvalósult. Nem csak általánosságban, hanem a sport ügyében is ezt tudom mondani. Sárospatakon erős az utánpótlás nevelés, melyhez szükséges a városban a sport infrastruktúrájának fejlesztése. Éppen ezért fontos, hogy már a harmadik fejlesztési ütemen vagyunk túl. Azonban már most keressük a további lehetőségeket, hogy mit és hol lehetne még bővíteni, fejleszteni.” – mondta Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő.

Ezután a város polgármestere szólt a megjelentekhez.

„Az idei jubileumi év miatt sok történelmi anyagot tanulmányoztam az elmúlt időben, és örömmel láttam, hogy már korábban is hatalmas sportélet zajlott a városban. Lelkiismeret furdalásom lett, hogy megtettünk e mindent annak érdekében, hogy ma, a gyermekeink megfelelő körülmények között sportolhassanak. A mai műfüves pálya átadása után azonban megnyugodtam, hiszen az a munka, melyet 10 éve kezdtünk el – miszerint minden energiánkat az utánpótlás nevelésére fogjuk fordítani – most már többszörösen is látszik. Közel 1 milliárd forintot fordítottunk a sporttal kapcsolatos fejlesztésekre, melyek elsősorban itt, az STC Sporttelepén látszanak. Azonban itt nem állunk meg, mert hamarosan egy honvédelmi sportközpont épül majd a város másik részében, a későbbiekben pedig egy, a kézilabda csapatnak megfelelő csarnokot is szeretnénk megépíteni.” – mondta Aros János.

A beruházás keretében új lelátók is épültek, valamint a régieket is lefedték, melyek kettős célt szolgálnak. Egyrészt a szurkolók így akár esős időben is fedett helyen lehetnek, másrészt pedig későbbi fejlesztéseknél a lelátók vasszerkezetét tovább tudják majd hasznosítani.

Az új műfüves pályát június 2-től bárki igénybe veheti, aki betartja az előírásokat!

Feltöltő

Fel